Evenimentul Zilei > Sport > Djokovic ia în calcul boicotarea viitoarelor turnee din circuitul ATP. Nadal nu susţine planul sârbului
Djokovic ia în calcul boicotarea viitoarelor turnee din circuitul ATP. Nadal nu susţine planul sârbului

Djokovic ia în calcul boicotarea viitoarelor turnee din circuitul ATP. Nadal nu susţine planul sârbului

Carantina de 14 zile prin care au fost nevoiți să treacă jucătorii din circuitul ATP la primul turneu de Grand Slam al anului, de la Australian Open l-a scos din sărite pe numărul unu mondial, sârbul Novac Djokovic.

După ce mai mulţi tenismeni au fost izolaţi în camerele de hotel de la Melbourne şi nu s-au putut antrena pe teren înainte de startul întrecerii, „Nole” le transmite un mesaj categoric şefilor ATP. Novac Djokovic născut în capitala Belgrad ameninţă că ia în calcul inclusiv boicotarea următoarelor competiţii. „Carantina ne-a afecta pe toţi atât emoţional, cât şi fizic. Nu cred că e normal să trecem prin aşa ceva. Sperăm să fi fost vorba doar de ceva temporar. Am vorbit cu majoritatea jucătorilor din circuit şi cei mai mulţi nu vor să continuăm sezonul dacă vom fi nevoiţi să stăm din nou în carantină” spune apăsat câştigătorul ultimelor două ediţii de la Australian Open.

Nadal subliniază efectele negative ale unei greve

Marele rival al lui Novac Djokovic, spaniolul Rafael Nadal, priveşte, în schimb, mult mai calm măsurile dure aplicate de organizatorii turneului de la Antipozi. Tenismenul iberic, care a fost eliminat dramatic în faza sferturilor de finală, de grecul Stefanos Tsitsipas, nici nu vrea să se gândească la declanşarea unei greve şi atrage atenţia asupra efectelor devastatoare pe care le-ar putea genera o astfel de decizie radicală.

„Djokovic are dreptate spunând că este dificil, întrucât regulile se schimbă mereu, dar situaţia este grea şi întreaga lume are de suferit. Trebuie să gândim la scară mai largă. Dacă ne oprim din a mai juca, multe persoane îşi vor pierde locurile de muncă, şi nu doar jucătorii. Mulţi oameni trăiesc de pe urma sportului nostru” a explicat tenismenul ce deţine un palmares de douăzeci de titluri de Grand Slam.

Nadal crede, pe de altă parte, că există alte variante prin care pot fi protejaţi jucătorii din ATP. „Cu siguranţă că jucătorii trebuie protejaţi. Fiind o situaţia foarte grea, nu trebuie să îi forţăm să evolueze şi e necesar să găsim o modalitate prin a le proteja locul din clasament. Trebuie să ne adaptăm” a sunat concluzia spaniolului de 34 de ani.