Evenimentul Zilei > Actualitate > Disponibilizări masive în cazul minerilor din Valea Jiului. Anunțul ministrului
Disponibilizări masive în cazul minerilor din Valea Jiului. Anunțul ministrului

Disponibilizări masive în cazul minerilor din Valea Jiului. Anunțul ministrului

Guvernul pregătește disponibilizări masive în cazul minerilor din Valea Jiului, întrucât nu sunt bani care să asigure producția celor patru mine.

Urmează disponibilizări masive în rândul minerilor din Valea Jiului.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, anunță că toată „tevatura” din Valea Jiului se va sfârși în curând.

Este vorba despre Complexul Energetic Hunedoara. Acesta a intrat încă de anul trecut într-un proces de reorganizare.

Procesul ar putea lua sfârșit în maximum „o lună, o lună şi jumătate”.

Ministrul Energiei anunță că soarta minerilor din Valea Jiului a fost decisă la Palatul Victoria

„Lucrăm deja de anul trecut la procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara, folosind Ordonanța 60. Numai că a durat foarte mult şi încă mai durează. Sper să o finalizăm într-o lună, o lună şi jumătate”, spune ministrul Energiei.

„Reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara presupune „separarea Termocentralei de la Paroşeni, împreună cu cele patru mine, într-o societate prin dare în plată către ANAF şi preluarea datoriilor, ştergerea datoriilor şi revenirea în circuitul economic prin Ministerul Energiei, şi Termocentrala de la Mintia către administraţia locală, Consiliul Judeţean sau Primărie.

Mâine am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu preşedintele CJ Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele de la Mintia, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia în aşa fel încât să reuşim din această societate plină de datorii, Complexul Energetic Hunedoara, care practic a fost falimentat cu bună ştiinţă de cei de la PSD, să reuşim să facem două societăţi, care să fie viabile, una la administraţia locală şi alta la Ministerul Energiei”, a mai declarat Virgil popescu.

Disponibilizări masive în Valea Jiului

Ministrul a răspuns și unei întrebări mai sensibile: câți mineri își vor pierde locul de muncă?

„La acest lucru se lucrează în continuare. Avem patru mine – două sunt în procedura de închidere deja, le-am preluat de la vechiul Guvern PSD, şi două mine viabile. Nu vă pot spune acum ce, cât, cum. Trebuie o analiză foarte serioasă pentru că, inclusiv din rândul minerilor, mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care nu lucrează în mine, sunt angajate cumva fictiv”, conform Gandul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.