Evenimentul Zilei > Actualitate > Disperare în Italia. Bilanț alarmant. Oamenii, urmăriți cu drone și elicoptere
Disperare în Italia. Bilanț alarmant. Oamenii, urmăriți cu drone și elicoptere

Disperare în Italia. Bilanț alarmant. Oamenii, urmăriți cu drone și elicoptere

Aproape 700.000 de cazuri de infectări cu coronavirus și peste 6820 de decese au fost înregistrate în Italia, de la începutul epidemiei. 743 de infectați au murit numai în ultimele 24 de ore. În ciuda amenzilor uriașe, italienii continuă să ignore restricțiile, motiv pentru care guvernul a emis un decret care impune sancțiuni mai aspre.

Conform noilor prevederi, vor fi aplicate amenzi cuprinse între 400 și 3.000 de euro pentru cei care nu respectă interdicțiile.Traficul pe străzi va fi monitorizat din drone și elicoptere. Decretul emis, marți seara, de guvernul italian are 28 de măsuri dure. Asta în condițiile în care fluxul dinspre nordul Italiei spre sud continuă, nu atât în trenuri, cât pe străzi și autostrăzi. Numai în Milano și în întreaga provincie forțele de ordine au controlat ieri peste 8.000 de persoane. La nivel național, în 24 de ore au fost sancționați 10 mii de cetățeni, iar de la 11 martie până în prezent 107 mii, potrivit rador.ro.

În speranța că acest virus nu se va extinde și mai mult și în alte regiuni ale Italiei, de centru și sud, comisarul extraordinar care se ocupă de criza coronavirus, Domenico Arcuri, cere cetățenilor să respecte măsurile guvernului de la Roma: ”Toți cetățenii fac sacrificii imense. Le mulțumim, dar nu este suficient. Trebuie să fim fermi cu ei. Înainte de toate nu trebuie să minimalizăm situația prin care trecem. Este cu adevărat important să urmați instrucțiunile date de guvern. Vă rugăm pe toți să respectați aceste măsuri”.

O altă localitate din sudul Italiei, a 5-a, Auletta, din provincia Salerno, a fost declarată zonă roșie după ce chiar primarul, viceprimarul și un medic au fost diagnosticați cu coronavirus. De la începutul epidemiei, în Italia se înregistrează 69.176 de cazuri de coronavirus, totalizând la 6820 numărul pacienților decedați şi al celor vindecați, la 8.326.

Numărul cadrelor medicale contaminate crește de la zi la zi, ajungând la 25 de morți și 4.850 infectați cu COVID-19, 94 numai din regiunea Lazio. La Bergamo, una dintre provinciile roşii ale regiunii Lombardia, 1.800 de pacienți infectați au vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, medicii dorind să atragă atenția că acest virus îi afectează și pe tineri.