Unul dintre cele doua obiecte depistat de imaginile prin satelit măsoară 24 de metri, au anunţat azi autorităţile australiene.
"Obiectele sunt relativ uşoare. Sunt obiecte de o anumită dimensiune, probabil în apă, plonjând la suprafaţă şi urcând" intermitent, a declarat un oficial din cadrul Autorităţii australiene de securitate maritimă (AMSA), John Young.
"Cel mai mare (dintre cele două obiecte) este de 24 de metri. Celălalt este mai mic", a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.
Mai multe avioane şi nave au fost trimise spre locul unde au fost observate cele două obiecte, la aproximativ 2.500 de kilometri de Perth. Autorităţile au făcut publice două imagini obţinute prin satelit, potrivit BBC News. 
Australia a întreprins operaţiuni de căutare în sudul Oceanului Indian. În total, 26 de naţiuni au participat la misiunile de găsire a avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut fără urmă pe 8 martie.


În urmă cu 12 zile, aeronava Boeing 777 şi-a luat zborul spre Beijing, destinaţie la care nu a mai ajuns. Nimeni nu ştie motivul pentru care avionul a dispărut în neant, însă anchetatorii încearcă să afle dacă vreuna dintre cele 239 de persoane aflate la bort este implicată în această dispariţie.
Suspect este unul dintre piloţi
Până acum, principalul suspect este căpitanul aeronvei,  Zaharie Ahmad Shah, în casa căruia i s-a găsit un simulator de zbor, iar una dintre piste este că ar fi folosit echipamentul avansat pentru a exersa procedura de a transforma Boeing-ul său 777 într-unul invizibil, închizând toate sistemele de comunicare. Pe lângă asta, familia acestuia şi-a mutat reşedinţa cu o zi înainte ca avionul să decoleze de la sol.
Înghiţit de o gaură neagră?
Potrivit unui nou studiu realizat de către cercetători, în diverse zone ale globului pământesc, printre care în sudul Oceanului Atlantic, în Oceanul Indian, dar și în cel Pacific, s-au descoperit nişte anomali, care sunt asemănătoare cu găurile negre comparabile cu nişte vortexuri temporale, care, pur și simplu, aspiră materia atunci când se află în apropierea lor.
Oamenii de ştiinţă nu exclud posibilitatea ca avionul MH370 să fi intrat într-un vortex spaţiu-timp, unde va rămâne suspendat pentru totdeauna, scrie efemeride.ro.
Comparaţie cu evenimentele de la 11 septembrie
"New York Times" face o comparaţie între reacţia pasagerilor avioanelor folosite în atentatele de la 11 sptembrie în SUA şi lipsa de reacţie a pasagerilor avionului din Malaysia, dispărut fără urmă.
Jurnaliştii americani se întreabă de ce oamenii nu au sunat şi nu au trimis mesaje după ce avionul a virat brusc.

În 2001, pasagerii zborurilor care au fost folosite de terorişti au trimis mesaje apropiaţilor până în ultimele momente.  Zeci de mesaje si apeluri au fost trimise din avioanele ce s-au oprit în Turnurile Gemene sau în Pentagon, în 2001, în timp ce acum nu a fost înregistrat niciun apel.
EVZ.ro
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • MANDAT DE ARESTARE. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: "Hai, promite-mi că îmi dai banii!"
  • Kievul a dat un ultimatum de 3 ore autorităţilor din Crimeea pentru eliberarea comandantului marinei ucrainene| VIDEO
  • O româncă a dat în judecată Casa Regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta II, chemată la Tribunalul Bucureşti

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY de la Hollywood, despre un actor român: „L-am CĂLĂRIT ca pe un taur mecanic”. Ce i-a făcut mai exact | VIDEO
  • Caz ingrozitor. MODEL de 19 ani ucis de o boală oribilă. Medicii i-au refuzat un test vital GALERIE FOTO
  • TOP cei mai răi profesori. Este incredibil ce le-au făcut elevilor| GALERIE FOTO

Te-ar putea interesa și: