Evenimentul Zilei > International > Discursul lui Barack Obama despre Irak, AMÂNAT din cauza unei probleme de SECURITATE
Discursul lui Barack Obama despre Irak, AMÂNAT din cauza unei probleme de SECURITATE

Discursul lui Barack Obama despre Irak, AMÂNAT din cauza unei probleme de SECURITATE

Președintele Barack Obama urma să se adreseze națiunii, aseară, pe tema situației din Irak, când scurta sa conferință de presă a fost amânată din cauza unei probleme de securitate.

Nu a fost vorba despre o pătrundere cu forța, ci de una în variantă „pitică”, scrie CNN.

Un băiețel de circa un an si jumătate a reușit să treacă de „filtrele de securitate” de la Casa Albă și să ajungă pe peluza din partea de nord a celebrei reședințe din Washington.

Micuțul a fost cel care a reușit să-i facă pe toți să aștepte – de la cel mai puternic om al planetei, până la consilierii săi pentru relații cu presa, și…întreaga națiune, care aștepta la tv discursul lui Obama!

Piciul a reușit să se strecoare printre barele gardului de fier, ce înconjoară Casa Albă, chiar înainte de începerea briefingului, ceea ce a dus la o amânarea evenimentului.

Nu a durat mult până când problema a fost rezolvată și băiețelul a fost redat părinților săi.

„Am vrut să așteptăm până învață să vorbească, pentru a-l putea interoga, dar până la urmă am decis să-l eliberăm și să-l trimitem înapoi la părinții lui”, a glumit un purtător de cuvânt al Serviciilor Secrete,  Edwin Donovan.

Acum acești părinți au o poveste incredibilă pe care să o spună fiului lor când va crește – despre noaptea în care el a făcut ca națiunea să-l aștepte pe președintele SUA mai mult decât era planificat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.