În ordonanţa procurorilor se arată că, “în perioada iunie 2017 – 17.04.2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins și primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de “marinar” și „mecanic”. În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin și alte persoane oprindu-și un “comision” cuprins între 100 și 600 de euro.

Ultima “plată”,în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

 

 

Potrivit DNA Galați, “inculpații Ciubrei Luigi Marius  și Tarău Constantin vor fi prezentați, astăzi, Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale”. DNA prezizează că“punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.