Directorii din subordinea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, au fost amenințați cu demiterea. Ministrul a făcut aluzie la șeful Companiei de Drumuri, Sorin Ioniță, care a promis că va deschide un tronson de autostradă și nu a mai inaugurat drumul. Demnitarul a declarat că orice director va promite că va inaugura ceva și nu o va face- va fi dat afară.

Lucrurile s-au schimbat în Ministerul Transporturilor şi relaţia cu companiile a devenit una foarte pragmatică, iar cine va mai da un termen nerealist va fi demis, a afirmat, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la inaugurarea staţiilor de metrou Laminorului şi Străuleşti.

"Tot ce vă vor spune de acum directorii din companii (companiile aflate în subordinea ministerului – n. r.) vor avea la bază termene realiste. Dacă cineva va mai da un termen nerealist, cum a fost în cazul Companiei de Drumuri cu lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, va fi demis. Termenele sunt asumate", a spus Răzvan Cuc.

El a subliniat că respectarea termenelor în punerea în funcţiune a obiectivelor de investiţii este importantă, pentru a nu dezamăgi populaţia.

"Un lucru este cert: lucrurile s-au schimbat în cadrul Ministerului Transporturilor şi relaţia cu companiile a devenit una foarte pragmatică. În momentul în care se avansează un termen, este foarte important să se ţină de acel termen, astfel încât să nu mai dezamăgim cu avansarea unor termene nerealiste şi să nu putem pune în funcţiune anumite obiective de investiţii, fie că vorbim despre metrou, fie că vorbim despre infrastructură rutieră. Toate termenele pe care mi le-am asumat de când am venit ministru (le-am respectat – n. r.): am spus că vom deschide 15 km pe Lugoj-Deva, am făcut-o, am spus că la sfârşitul lunii martie vom inaugura cele 2 staţii, s-a întâmplat", a subliniat el.