Evenimentul Zilei > Actualitate > Directori în România, hoți de diamante în Londra. Jaf incredibil!
Directori în România, hoți de diamante în Londra. Jaf incredibil!

Directori în România, hoți de diamante în Londra. Jaf incredibil!

Jaf ca-n filme la Londra. Trei români, dintre care doi sunt directorii unor firme importante, au furat diamante în valoare de 300.000 lire după ce au săpat un tunel pe sub o bijuterie. Doi dintre ei au fost prinși la Iași și extrădați în Marea Britanie.

Jaful de la bijuteria George Attenborough & Son, de pe Fleet Street, a avut loc la începutul anului. În urma cercetărilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că jaful a fost comis de trei cetăţeni români. Doi dintre ei, ambii din Bârlad, au fost arestaţi cu discreție maximă la Curtea de Apel Iaşi şi au fost deja trimişi în Marea Britanie, pentru a fi cercetaţi. Ei au fost încătuşaţi după ce un judecător de la Westminster Magistrates’ Court a emis pe numele suspecţilor mandate europene de arestare, scrie ziaruldeiasi.ro

Sursa citată mai precizează că hoţii au închiriat în prealabil un apartament în apropierea magazinului de bijuterii, au reuşit să fure aur şi diamante de 300.000 lire, însă au lăsat urme, fiind identificaţi rapid de autorităţi.

„Când tâlhăria a fost descoperită, luni (n.r. – jaful a avut loc în weekend, când bijuteria e închisă), s-au găsit două găuri (destul de mari cât să permită unui om să se târască prin ele) săpate prin perete, una din zona comună pătrunzând în bijuterie şi una dintre zona comună către librăria William Hill de la etajul inferior). Se crede că această gaură a fost făcută prima dată din greşeală“, se arată în documentele judiciare trimise de autorităţile engleze, la Iaşi.

Poliţia din Londra a ajuns la identitatea românilor şi după ce a aflat că aceştia au închiriat un apartament în apropierea locului unde a fost perfectat jaful. Hoţii s-au deplasat în zilele în care au dat jaful cu un Volkswagen Passat, a cărui asigurare era făcută pe numele unuia dintre ei. Al treilea suspect al jafului nu a mai reuşit să plece din ţară, el fiind incriminat în aprilie 2019, în Anglia. Îl cheamă Nicolae Şişcă şi are 45 de ani. Şi el figurează ca director al unor companii din Anglia. Pentru faptele lor, românii riscă până la 10 ani de închisoare în Marea Britanie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: