Evenimentul Zilei > Politica > SCHEMA prin care fostul director al SPITALULUI MILITAR, Ion Sîrbu, a ajuns pe loc eligibil pe LISTELE PNL
SCHEMA prin care fostul director al SPITALULUI MILITAR, Ion Sîrbu, a ajuns pe loc eligibil pe LISTELE PNL

SCHEMA prin care fostul director al SPITALULUI MILITAR, Ion Sîrbu, a ajuns pe loc eligibil pe LISTELE PNL

Generalul Ion Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central şi ex-şef al Direcţiei Medicale a Armatei, este, în mod surprinzător, pe locul doi pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş.

Fostul jurnalist Laurenţiu Ionescu a postat pe Facebook povestea relaţiei dintre Alina Gorghiu şi Ion Sîrbu, care lămureşte misterul.

“Manuela Sîrbu, soţia lui Jan dentistul, este asociată Alinei Gorghiu, şefa PNL, în firma de insolvenţă Agenţia de Insolvenţă SPRL. Manuela a fost parteneră şi în cabinetul de avocatură Gorghiu, Pop şi Asociaţii. De asemenea, Manuela Sîrbu deţine şi cabinetul de mediere Manuela Sîrbu", scrie Laurenţiu Ionescu.
“Jan şi Manuela fac parte din cercul intim de prieteni ai lui Teodor "Tase" Atanasiu, lider marcant al PNL, fost ministru al apărarii şi preşedinte al AVAS. (…) Ca o paranteză, la Spitalul Militar Central, dentistul general Jan Sîrbu punea plombe şi repara dinţii personalităţilor. Pe banii statului şi pe încasări personale. Să zică Tase Atanasiu dacă şi-a făcut dinţii la Jan, după ce nu mai era ministrul apărarii! Dealtfel, Jan Sîrbu a ieşit din sistemul medical militar cu tinichele de coadă, abuz în serviciu, conflict de interese etc, riscând condamnări cu puşcărie. Deci, iată motivul pentru care gruparea Gorghiu-Atanasiu se chinuiesc să-l facă parlamentar pe Jan Sîrbu!
De ce la Argeş? Simplu, pentru că de acolo e Alina Gorghiu de loc, iar organizaţia PNL Argeş este obedientă Alinei şi implicit lui Tase. Cu alte cuvinte, organizaţia PNL Argeş trage sp scoata parlamentari pe care să-i scape de puşcarie şi nu care să-i reprezinte cu cinste în parlament. Povestea asta seamană cu aia cu Ponta şi Ghiţă pe liste contra bani. Daca s-ar dovedi că Alina şi Tase au primit favoruri sau alte beneficii pentru a-l pune pe listă pe Jan Sîrbu, oare s-ar implica procurorii?”, mai scrie Laurenţiu Ionescu.

Iată ce scria în iunie 2013 EvZ despre aventurile familie Sîrbu la Spitalul Militar Central: “Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării în 2012, l-a angajat fără concurs pe fiul lui Ioan Sîrbu, acesta fiind numit ilegal la Clinica de Implantologie Orală, unde şef este chiar tatăl său. Valentin Sârbu a fost făcut medic militar în anul IV de facultate.

În timp ce simplii medici militari se spetesc muncind pentru carieră, copiii de bani gata ai capilor medicinei militare îşi croiesc drumul prin relaţiile suspuse ale părinţilor. Valentin Sîrbu, fiul generalului Ioan Sîrbu – fost comandant al Direcţiei Medicale a Armatei -a fost angajat fără concurs la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) "Carol Davila", prin ordinul fostului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Postul ocupat de Sîrbu-junior nici nu exista, fiind trecut ulterior în organigramă. Acum, spitalul cere Curţii de Apel Bucureşti anularea ordinului fostului ministru. Ioan Sîrbu este fostul comandant al Spitalului Militar Central, acuzat de plagiat şi că şi-ar fi obţinut fără merit gradele universitare. Fiul îşi construieşte cariera tot prin ocolirea legilor. Făcut medic militar "la apelul bocancilor", în anul IV de facultate, el a fost numit ilegal, fără concurs, medic la Clinica de Implantologie Orală, în cadrul SUUMC "Carol Davila", unde şef este chiar tatăl său. Posturile din Spitalul Militar erau de "medic specialist, medic primar", iar Valentin Sîrbu nu putea ocupa legal niciunul dintre ele, neavând nici specializare şi nici măcar rezidenţiat.

S-a pretins "victimă a lui Gabriel Oprea"

Locotenentul medic Valentin Sîrbu a fost repartizat într-un post de medic chiar la absolvire, în 2010, tot fără concurs, dar ordinul a fost revocat, ca ilegal. Doi ani mai târziu, Sîrbu-junior a încercat din nou să ajungă la Spitalul Militar, pretinzându-se drept "victimă" a fostului ministru Gabriel Oprea. "Consider că această nedreptate care mi s-a făcut (anularea repartiţiei din 2010 – n.r.) are ca principală şi primă cauză relaţiile tensionate dintre tatăl meu – gen. mr. prof. univ. dr. Ioan Sîrbu – şi ministrul Apărării în funcţie la acea dată, respectiv Gabriel Oprea", se menţionează în raportul înaintat de Valentin Sîrbu, la data de 29 mai 2012, ministrului Apărării Corneliu Dobriţoiu.

Corneliu Dobriţoiu a aprobat, formal, raportul şi a dispus încadrarea acestuia fără concurs, la Spitalul Militar, chiar dacă postul de simplu medic atribuit lui Valentin Sîrbu nu exista în organigrama spitalului, toate funcţiile fiind de "medic specialist, medic primar". Abia după numire, MApN a modificat postul ocupat de ofţer din "medic specialist, medic primar", în "medic, medic specialist", pentru a acoperi ilegalitatea”.