Lansat de grupul "Project Veritas", clipul arată pe directorul Jen Gennai, când spune clar că Google va încerca să împiedice realegerea lui Trump.

Materialul arată cum directorul Google le-a spus că firma utilizează "corectitudinea Machine Learning" pentru a aborda "incorectitudinea algoritmică" care influențează modul în care sunt agregate articolele politice. Prin această metodă, explică Jean, Google intenționează să utilizeze toate resursele algoritmilor săi pentru a pierde Donald Trump în 2020.

Videoclipul publicat de Veritas este un document extraordinar şi a fost realizat cu o cameră ascunsă

Veritas a lansat totodată un raport despre Google care include un videoclip cu documente și mărturii unde arată metodele de control ale vieții politice de către directori ai firmei din Silicon Valley. În replică, executivul Google spune că afirmațiile potrivit cărora compania încearcă să modifice alegerile din 2020 sunt "prostii".

François-Bernard Huyghe: "Google și toate companiile din Silicon Valley au fost construite pe baza unui  proiect ideologic al societății fără frontiere. Clasele dominante apropaite de marxism, sunt legate de valorile moderne și doresc să impună aceste valori. Un alt element este că Google și Silicon Valley, care au contribuit la campania lui Obama și au contribuit în mod deschis la campania Clinton, au făcut o înțelegere tacită cu Partidul Democrat: interesele lor sunt aceleași și așa că se impus politic", a spus analistul-eseist.

În cele din urmă, există o strategie Google specială care a făcut obiectul acuzațiilor în cercurile republicane acum doi ani

"Google are puterea de a transforma în realitate concepțiile sale ideologice, promovând difuzarea lor și discriminând alte conținuturi cu alte ideologii. Google poate pune ideile conservatoare într-un dezavantaj prin puterea sa de distribuire a informaţiei. Trei motive explică acest lucru: Google are algoritmi de căutare bine orientați, moderatori și o cartă digitală care denunță un conținut foarte specific (mesajele de  ură, știri false, stigmatizarea conținutului)", mai spune analistul.

Care vor fi şansele ca aceste practici să piardă

Edouard Husson:  "Există o mișcare care se va întâmpla, bineînțeles, sub influența a ceea ce se întâmplă în străinătate. Dacă Donald Trump este reales, dacă Boris Johnson pune în aplicare Brexit, dacă partidele conservatoare, suverane și populiste continuă să progreseze peste tot, lucrurile se vor mișca și în ţări ca Franța care prin vocea lui Macron promovează globalismul ţi progresismul". a comentat profesorul universitar pentru atletico.fr.