Editura Evenimentul si Capital

Direcția pentru PROTECȚIA COPILULUI își OPREȘTE activitatea! „Suntem în DOLIU”

Autor: | | 0 Comentarii | 307 Vizualizari

Peste 800 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu, reprezentați de Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu (SPCG) - afiliat la Federația PUBLISIND, au declanșat conflictul de muncă prin actiuni de protest care vor continua până la blocarea totală a activității, in cazul in care revendicarile nu sunt solutionate.

„Începând cu data de 10 decembrie, se declanseaza GREVĂ DE AVERTISMENT prin purtarea unor BANDEROLE NEGRE cu deviza: "Muncim pe datorie / doliu pentru salarii!".

În data de 12 decembrie, începând cu ora 10:00 - MITING în fața DGSAPC Giurgiu. De la ora 10:45 protestatarii se vor deplasa în marș spre Consiliul Județean Giurgiu unde vor rămâne in miting de protest in intervalul orar 11,15 - 13:00.

Dacă până la finalizarea protestului, salariile și contribuțiile sociale nu sunt plătite, începând cu data de 13 decembrie 2018, angajații DGASPC Giurgiu vor bloca activitatea pe termen nedeterminat si vor initia noi actiuni de protest, inclusiv la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

Bătaia de joc nu poate să mai continue nici o zi! Angajatii, cu salariile neplatite de doua luni, au fost nevoiți să își amaneteze obiectele personale, să se împrumute cu dobânzi foarte mari la instituții financiare nebancare și să trăiasca zilnic cu frica executării silite pentru neplata ratelor.

Promisiunile deșarte din ultimele luni, au demonstrat că la nivelul instituțiilor din Giurgiu domnește haosul iar incompetența atinge un nivel care este de natură să pună în pericol sute de beneficiari aflați în sistemul de protecție socială.

In afara salariilor neplătite, DGASPC Giurgiu nu are bani de utilități, medicamente, parafarmaceutice și produse igienico-sanitare. Notificări cu privire la sistarea utilităților sunt primite săptămânal iar lipsa materialelor de curățenie obligă angajații să aducă produse de acasă pentru ca beneficiarii să nu stea în mizerie.

Situația critică este greu de descris, însă este necesar să fie făcută publică pentru că nu ne dorim ca membrii noștri să poarte responsabilitatea unor blocaje generate de aceste lipsuri.

Concomitent cu aceste acțiuni, organizația noastră a transmis memorii către Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Finanțelor Publice pentru a face cunoscută situația disperată în care au fost lăsați să ajungă angajații DGASPC Giurgiu”, se arată în comunicatul emis de DGASPC.

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI