Consilier onorific al României în Israel, doctorul Bercovici, născut acum 69 de ani la Târgu Lăpuş, a contribuit de-a lungul timpului la organizarea vizitelor mai tuturor demnitarilor şi politicienilor de vârf de la Bucureşti în Ţara Sfântă.

Emigrat cu peste 40 de ani în urmă, după absolvirea studiilor de medicină şi un scurt stadiu de medic, dr. Bercovici a păstrat legătura cu ţara în care a văzut lumina zilei, lucrând pentru întărirea relațiilor româno-israeliene. Comunitatea română din Israel i-a acordat în două rânduri titlul de Omul Anului. De asemenea, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi de cetăţean de onoare al Bucureştiului.

În toamnă, Universitatea Titu Maiorescu îi va conferi lui Tvika Bercovici,  în cadrul unei festivităţi, titlul de Doctor Honoris Causa ca “recunoaștere, la cel mai înalt nivel academic, a activității sale în plan medical, științific și social și, în același timp, în domeniul relațiilor internaționale, în calitatea de consul onorific al României în Israel”.