Evenimentul Zilei > Sport > EXCLUSIV EVZ. Dinamo îi dă cea mai mare LOVITURĂ lui Becali! TRANSFERUL care ARUNCĂ în AER Liga 1
EXCLUSIV EVZ. Dinamo îi dă cea mai mare LOVITURĂ lui Becali! TRANSFERUL care ARUNCĂ în AER Liga 1

EXCLUSIV EVZ. Dinamo îi dă cea mai mare LOVITURĂ lui Becali! TRANSFERUL care ARUNCĂ în AER Liga 1

Fanii lui Dinamo vor trebuie să mai suporte o lovitură de imagine, Ionuț Negoiță fiind decis să mai vândă un jucător-cheie la o rivală din campionat.

Tensiunile de la Dinamo au depășit bariera normalului în momentul în care fanii s-au năpustit peste jucători în cantonamentul de la Săftica.

Ajunși la saturație după rezultatele proaste, coroborate cu escapadele bahice ale fotbaliștilor, cunoscute publicului larg sau doar în cercuri restrânse, suporterii au decis să le aplice o corecție, cel puțin verbală, lui Steliano Filip și colegilor acestuia – vezi detalii aici.

Costache, prima lovitură dată lui Becali

Nemulțumirile pătimașilor suporteri nu au mai putut fi controlate în momentul în care Dinamo și CFR au anunțat că au bătut palma pentru transferul lui Valentin Costache, atacantul de 19 ani al “câinilor” care a avut reprezentații apreciate pe teren și controversate în afara acestuia.

Conform surselor EVZ, jucătorul și-a manifestat instant interesul pentru a se muta în Gruia, mai ales că salariul său va fi de 8000 euro la CFR Cluj, cu mult peste venitul actual de la Dinamo.

Anunțul mutării a alimentat spiritele și la rivala lui Dinamo, Gigi Becali anunțând că Mihai Stoica și Nicolae Dică s-au opus venirii lui Costache la Steaua. În cazul în care tânărul jucător va confirma la CFR Cluj, cei doi subalterni ai latifundiarului din Pipera vor urma să suporte sancțiuni pentru decizia lor.

“Eu l-am vrut, dar alţii din club nu l-au vrut. Dacă nu sunt convins de un jucător îl întreb pe Dică sau pe Meme. La Coman nu a mai contat, nu am întrebat pe nimeni. Costache e fotbalist de valoare. Cine m-a întors din drum îmi va da socoteală dacă o să ajungă fotbalist mare", a fost reacția lui Gigi Becali.

CFR a pregătit o doua lovitură

Numai că transferul lui Valentin Costache nu este singura bombă pregătită de CFR Cluj pe piața transferurilor.

“Nu este vorba de Nemec,vârful lui Dinamo este curtat intens de mai multe formații din Europa. Două formații din Turcia îi oferă un salariu mare lui Adam Nemec, în jur de 400.000 euro pe an”, au precizat sursele EVZ din anturajul “haitei”.

Conform persoanelor autorizate din anturajul lui Negoiță, patronul lui Dinamo și-a dat acordul pentru trecerea lui Ionuț Nedelcearu la CFR Cluj. Fundașul de 21 de ani, care în prezent este convocat la naționala Under21, are șanse mari să se alăture din această iarnă lotului codus de Dan Petrescu.

Plecarea fundașului la Cluj ar însemna o nouă lovitură pentru Gigi Becali, care și-a dorit foarte mult ca tânărul jucător de la rivală să îmbrace tricoul roș-albastru. “Eu n-aș putea să ajung la Steaua, sunt la Dinamo de la 7 ani, sunt din familie de câini roșii, nu pot să merg acolo”, declara, răspicat, Nedelcearu. Fundașului cotat la 1,35 milioane euro i-a fost pregătit la CFR Cluj un salariu de 10.000 euro pe lună, Dinamo urmând să încaseze în jur de 700.000 euro în schimbul cedării jucătorului.  

Negoiță are nevoie de bani

Motivul care se ascunde în spatele plecărilor masive nu ține de escapada bahică a fotbaliștilor înainte de meciul din Cupa României cu Aerostar Bacău, ci de datoriile pe care omul de afaceri le are la Nicolae Badea, fostul număr unu al lui Dinamo și cel care deține, și în prezent, palmaresul echipei din “Groapă”. Pentru păstrarea echipei, Negoiță trebuie să îi vireze lui Nicolae Badea, de urgență, 2,3 milioane euro.

”Poate îl ajută domnul Becali pe domnul Negoiță să plătească suma respectivă, că tot a fost junior la Dinamo”, a fost una dintre puținele declarații oferite de Nicolae Badea pe marginea subiectului. Omul de afaceri a făcut aluzie la interesul pe care finanțatorul FCSB l-a avut și îl are pentru jucătorii tineri de la Dinamo. 

1,35 milioane euro este cota de piață a lui Nedelcearu

3 goluri și cinci pase de gol este bilanțul lui Costache pentru Dinamo în acest sezon

"Nemec,Hanca şi Nedelcearu sunt cei mai buni de la Dinamo. Îmi place mult Sergiu Hanca, dar înţeleg că are tatuat un câine, deci nu cred că vine la Steaua"

Gigi Becali, patron FCSB