Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo, adio Liga Campionilor!
Dinamo, adio Liga Campionilor!

Dinamo, adio Liga Campionilor!

„Dubla“ lui Semedo a stabilit aseară învingătoarea derby-ului Dinamo - CFR.

Resimţind puternic în ceafă răsuflarea Stelei, fotbaliştii de la CFR Cluj s-au dezlănţuit aseară, în Şoseaua Ştefan cel Mare, fieful actualei campioane din Liga I, şi s-au impus cu 2-1 în meciul Dinamo, păstrându-şi astfel statutul de principală favorită la titlu în actualul sezon. Omul decisiv al liderului a fost portughezul Antonio Semedo, poreclit „Pantera“ pentru viteza sa de reacţie ieşită din comun. Învinsă de CFR, Dinamo şi-a compromis şi ultimele şanse la locul secund, care trimite în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. „Măcar să jucăm în Intertoto“, nădăjduiesc suporterii „câinilor“. Totodată, fanii iau cerut lui Ioan Andone, în prezent la CFR, să se întoarcă la Dinamo: „Ando, vino înapoi, că murim!“.

Clujenii rămân lideri

CFR a venit în Capitală hotărâtă să câştige. A deschis repede scorul, după numai 11 minute, apoi a făcut tot posibilul pentru a-şi conserva avantajul. Numai că, treptat, dinamoviştii au trecut la comanda jocului şi, firesc, au egalat prin Ionel Dănciulescu. În plină perioadă de dominare a gazdelor, ardelenii au dat lovitura: Semedo a dejucat jocul la ofsaid al fundaşilor dinamovişti şi, rămas doar cu Lobonţ în faţă, l-a executat pe portarul naţionalei. Evenimentele din repriza secundă au curs în favoarea clujenilor.

> Aseară, CFR a reuşit primul succes în deplasare, după 147 de zile şi cinci meciuri consecutive în campionat fără victorie. La rândul ei, Dinamo nu mai pierduse în „Groapă“ de 140 de zile, de la meciul cu Rapid, din etapa a 15-a.

>
Locul antrenorului Ioan Andone pe banca de rezerve a liderului a fost luat aseară, surprinzător, de patronul Arpad Paszkany. Suspendat, Andone s-a amestecat printre spectatorii dinamoviş ti în timpul jocului şi a ţinut legătura prin telefon cu Romulus Gabor, „secundul“ său.

Tot stadionul, de partea lui Ando


>
„Câinii“ n-au uitat performanţele realizate de „Ando“ la Dinamo atât ca jucător, cât şi ca antrenor şi l-au tratat cu afecţiune. Ei i-au solicitat tehnicianului autografe şi s-au fotografiat cu el. „Ando, să te bucuri la golul nostru!“, l-au sfătuit dinamoviştii. „Până la moarte, eşti «câine» până la moarte!“, a strigat tot stadionul la finalul meciului, „ţinta“ fiind tot antrenorul oaspeţilor.

>
Andone l-a mai învins în acest sezon pe Mulţescu, pe când actualul antrenor dinamovist stătea pe banca Universităţii Cluj.

> Premieră în Liga I. Ardelenii au avut aseară în primul 11 numai străini.

>
Înainte de primul gol marcat de Semedo, spectatorii au scandat: „Afară, afară cu ungurii din ţară!“, moment în care de la staţia de amplificare a stadionului s-au făcut apeluri la calm. În acel moment, suporterii au schimbat refrenul, strigând: „România!“. Fanii au protestat şi împotriva lui Dumitru Dragomir.

>
La meci a venit şi Giani Kiriţă. Fostul fundaş dinamovist a strigat împreună cu galeria de la peluza „Cătălin Hâldan“ sloganuri anti-Steaua.

>
Înfierbântaţi de rezultatul nefavorabil de pe tabelă, suporterii şi-a vărsat năduful pe directorul sportiv Constantin Dănilescu şi pe mijlocaşul Gabriel Boştină, care au un trecut de stelişti. „Nea Tică, du-te la Steaua!“ şi „Boştină, beţivule, iar ai greşit stadionul?“ au fost câteva dintre repro- şurile formulate de oamenii din tribună la adresa celor doi.

Citiţi şi "Dinamo a rămas fără antrenor"