Potrivit luju.ro, care îl citează pe redactorul șef al RTV, Eugen Chelemen, DIICOT a deschis un dosar penal în sunt vizați mai mulți jurnaliști de la această televiziune. Dosarul ar privi dezvăluirile privind situația de la Spitalul „Gerota”, acolo unde chestorul Nelu Lupu, fost adjunct al Politței Capitalei, a ascuns, în momentul internării, că a călătorit în stăinătate și a infectat mai multe persoane, inclusiv medici. Potrivit luju.ro, România TV a prezentat situația arătând că situația de la Gerota ar fi fost cunoscută de anumiți factori decidenți înainte de confirmările oficiale.

DIICOT a deschis dosar penal in rem, însă, conform unor surse citate de luju.ro conform procurorii ar fi cerut postului de televiziune să pună la dispoziție datele anumitor persoane, jurnaliști și surse ale acestora, care să fie audiate online.

Pe de alta parte, redactorul-șef al RomâniaTV, Eugen Chelemen, a anunțat că va face plângere penală ministrului de Interne, Marcel Vela care ar fi amenințat una dintre jurnalistele postului.  „Domnul ministru mi-a amenințat o colegă, i-a spus ca vrea să o vada în cătușe.  Vreau să anunț în premieră că postul România TV îi va face plângere penală ministrului Marcel Vela”.