Evenimentul Zilei > Justitie > DIICOT face anchetă mare în Moldova. E vorba de pameni din „lumea bună”!
DIICOT face anchetă mare în Moldova. E vorba de pameni din „lumea bună”!

DIICOT face anchetă mare în Moldova. E vorba de pameni din „lumea bună”!

Viceprimarul Iașiului, Gabriel Habaragiu (PSD/foto) și membri ai Comisiei de urbanism au fost chemați, luni, la audieri, la DIICOT, în dosarul Zămoșteanu.

Potrivit Ziarul de Iași, pe lângă aceștia, au mai fost chemați la sediul DIICOT, dar în calitate de martori, și alți membri ai Comisiei de urbanism.

Viceprimarul Iașiului va fi audiat ca martor, iar în aceeași calitate vor fi audiați și alții, potrivit un surse juridice. De asemenea, la audieri au mai fost chemați și funcționari ai Primăriei, care au atribuții pe zona de urbanism. Printre ei, angajați de la GIS Cadastru, mai anunță sursa citată.

„Am fost citat ca martor într-un dosar în legătură cu o persoană din municipiul Iaşi. Mi-au fost puse mai multe întrebări despre schimbul de terenuri care trebuia să aibă loc între Primăria Municipiului Iaşi şi terenul domnului respectiv din strada I.C.Brătianu”, a declarat viceprimarul Gabriel Harabagiu la ieşirea din sediul DIICOT Iaşi.

Unii dintre consilierii locali, membri ai Comisiei de urbanism au fost chemaţi în calitate de martor la audieri. În prezent, Comisia de urbanism a Consiliul Local este formată din Paul Boişteanu (preşedinte, PSD), Marius Aur (secretar, PSD).

Marius Aur este managerul regional al lantului de restaurante Mc Donald’s pe regiunea Moldova. El a absolvit Facultatea de Textile Iasi) şi 7 membri simpli: Gabriel Harabagiu (viceprimar PSD), Vintilă Iordan (ALDE), Violeta Găburici (PMP), Gabriel Surdu (PSD), Tudor Dornean (PNL, Ciprian Bostan (PNL) şi Traian Ciobotaru (PSD). Unii dintre ei au confirmat că au fost citaţi în calitate de martor, notează Ziarul de Iași.

Citaţiile au fost trimise în cursul zilei de vineri, iar numărul de dosar care figurează pe citaţia este identic cu numărul dosarului în care a fost arestat omul de afaceri Cristin Zămosteanu. Potrivit unor surse juridice, viceprimarul Iașului va fi audiat astăzi ca martor. Vor fi audiați, de asemenea, si altii, având aceeași calitate. Sursele ziarului ne-au mai precizat că la DIICOT au mai fost chemați si inculpați din dosarul Zamosteanu, cărora li se aduce la cunoștință că au sechestru pe bunuri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.