Traficanți de minori, prinși de DIICOT. Victimele, racolate prin anunțuri online

Traficanți de minori, prinși de DIICOT. Victimele, racolate prin anunțuri online DIICOT. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

București. DIICOT a pus în aplicare trei mandate de percheziție în București într-un dosar constituit unui grup infracțional organizat acuzat „de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și viol săvârșit asupra unui minor”,

DIICOT a destructurat grup infracțional organizat de trafic de minori

Potrivit comunicatului emis de DIICOT, „La data de 10.07.2024, procurorii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și viol săvârșit asupra unui minor”.

DIICOT mai precizează că în urma cercetărilor efectuate „în perioada 2019-iulie 2024, un număr de opt suspecți (majoritatea aflați în relații de rudenie) au constituit pe raza municipiului București  un grup infracțional în scopul obținerii de importante beneficii materiale din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate (printre care și o minoră în vârstă de 13 ani), atât pe teritoriul României cât și al Marii Britanii”.

Cum erau racolați clienții

DIICOT mai arată că „din probele administrate a rezultat că sub coordonarea liderului grupului infracțional organizat, membrii au recrutat mai multe persoane vulnerabile, pe care le-au controlat, supravegheat și însoțit în locurile alese pentru practicarea prostituției (situate pe teritoriile ambelor state)”.

Ne puteți urmări și pe Google News

DIICOT a destructurat grup infracțional organizat. Sursa foto: diicot.ro

Mai mult, procurorii DIICOT au anunțat că infractorii „au racolat clienți prin intermediul unor anunțuri publicate pe anumite site-uri de profil, stabilind totodată tarifele serviciilor oferite și modalitatea de plată. Sumele de bani rezultate din activitatea infracțională au fost colectate de liderul grupului infracțional  și ulterior împărțite cu ceilalți suspecți”.

DIICOT: Liderul grupării a racolat fetiță de 13 ani

De asemenea, în raport se spune că „liderul grupării criminale organizate a recrutat o o minoră în vârstă de 13 ani (la acel moment) prin inducere în eroare și profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (cauzată de vârstă,  lipsa experienței și o situație familială tensionată), pe care a transportat-o și cazat-o la diferite adrese din București și ulterior în Marea Britanie determinând-o  să practice prostituția”.

Procurorii mai afirmă că „suspectul și-a însușit integral sumele de bani obținute de către persoana vătămată minoră”. El a mai a sprijinit „un alt membru al grupului infracțional să exploateze sexual o altă victimă minoră de14 ani și au întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu persoanele vătămate minore”, se mai arată în comunicatul emis diicot.ro.

Revista presei