Evenimentul ZileiPoliticaȘeful ANAF, despre datoriile Dianei Șoșoacă: „Are comportament de contribuabil rău platnic”. Senatoarea a acumulat datorii de 30.000 de euro la stat

Șeful ANAF, despre datoriile Dianei Șoșoacă: „Are comportament de contribuabil rău platnic”. Senatoarea a acumulat datorii de 30.000 de euro la stat

Șeful ANAF, despre datoriile Dianei Șoșoacă: „Are comportament de contribuabil rău platnic”. Senatoarea a acumulat datorii de 30.000 de euro la stat
Senatoarea Diana Șoșoacă inventează dușmani imaginari și scenarii fanteziste ca să scape de executare silită. Președintele Fiscului, Lucian Heiuș, a anunțat că a început procedura de recuperare a unor sume pe care senatoarea Șoșoacă le datorează statului. În prima fază, ANAF a dispus blocarea conturilor senatoarei în vederea recuperării sumelor datorate care se ridică la 30.000 de euro. Pe de altă parte, Diana Șoșoacă se consideră persecutată politic și dă vina pe ministrul de Interne Lucian Bode.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș (foto), susține că senatoarea Diana Șoșoacă inventează dușmani imaginari ca să scape de executarea silită. Potrivit spuselor sale, în loc să colaboreze, senatoarea a adoptat comportamentul unui contribuabil rău platnic și încearcă să scape de obligații.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a precizat Lucian Heiuș.

Potrivit spuselor șefului ANAF, procedura de executate silită a început cu poprirea conturilor bancare ale parlamentarului. El a precizat că aceasta a acumulat datorii mari la bugetul de stat pe care nu le-a plătit în termenele stabilite. Din acest motiv s-a ajuns la executare.

„A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat”, a explicat șeful ANAF.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

Toată lumea trebuie să-și achite datoriile

Lucian Heiuș a mai spus că atunci când ai obligații la stat, toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că nu contează ce funcție ocupi sau ce profesie ai.

„Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a precizat Lucian Heiuș.

Șeful ANAF susține că Diana Șoșoacă se supune acelorași legi, la fel ca toți românii, iar executarea silită este prevăzută pentru recuperarea banilor de la cei care nu-și achită obligațiile.

„Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci nu este nimic ieşit din comun”, a mai spus Lucian Heiuș.

Diana Șoșocă se pretinde persecutată politic

De partea cealaltă, Diana Șoșoacă susține că este victima unor persecuții politice. Senatoarea a acumulat datorii la Fisc în valoare de aproximativ 30.000 de euro, însă a dat în judecată ANAF.

„Este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am. În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a declarat Diana Șoșoacă.

Senatoarea a afirmat că a depus în justiție mai multe pagini în care își demonstează nevinovăția și, mai mult, spune că a câștigat procese pentru nepurtarea măștii. Diana Șoșoacă dă vina pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru ceea ce i se întâmplă.

„Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin politic. Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a spus Diana Șoșoacă, conform Fanatik.


Accesează: