Episodul la care face referire este cel în care partidele aliate la guvernare, PSD și ALDE, nu au reușit să se înțeleagă asupra unui candidat comun, eventual în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

Probabil bazându-se pe scorul mic de la europarlamentare, Viorica Dăncilă a ținut morțiș să fie candidatul PSD pentru Cotroceni.

Pică moțiunea?!? Războiul care o poate menține pe Dăncilă. Scandal de ultima oră în Opoziție

„În Parlamentul României am văzut o încleștare mare: șase partide, împreună cu minoritățile, încleștate împotriva PSD-ului. PSD care a fost destulde sigur că nu va pierde și că guvernul va rămâne în funcție. Însă a făcut greșeli care l-au costat scump.

Probabil că astăzi înțeleg mai bine de ce ar fi trebuit să negocieze un candidat la președinție împreună cu ALDE și să meargă ca o alianță. Probabil astăzi au înțeles mai bine că fiecare dintre parlamentarii pe care îi pierdeau și care mergeau la alte partide ar fi trebuit să fie păstrat cu mult mai multă atenție. Multe greșeli în trei ani de zile”, a spus Mihai Gâdea, la începutul ediției de joi a emisiunii „Sinteza zilei”.

În urma acestei neînțelegeri pentru candidatul la prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu s-a retras de la guvernare și și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului.

Moțiunea de cenzură i-a pus pe jăratic. PSD și PNL se întrec în amenințări

Tăriceanu a explicat că a renunțat la funcția de președinte al Senatului din respect, după ce ALDE a rupt alianța cu PSD.

„Nu m-am cramponat de aceasta functie, am crezut intotdeanua ca functiile sunt facute pentru oameni nu oamenii pentru functii. Mi se pare firesc sa plec din aceasta functie din moment ce am inchieiat o alianta. Fac asta din respect si din bun simt.
Sper sa fi dezamagit pe cat mai putini”, a declarat Tariceanu.

Tăriceanu, demisie bombă. Cine va fi noul șef al Senatului? Breaking News

Ulterior acesta a discutat o alianță cu Victor Ponta, în care alesul pentru rezidențiale avea să fie Mircea Diaconu.

Semnarea alianței electorale dintre ALDE și Pro România nu a fost un eveniment public pentru presă. Scopul acestei alianțe a fost susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. De fapt, potrivit unor surse politice, este „profilul unei alianțe soft” pentru a se testa compatibilitatea celor două formațiuni.

Ponta și Tăriceanu au votat pentru căderea guvernului Dăncilă.