Evenimentul Zilei > Politica > Diaconescu: Îmi voi respecta angajamentul de a candida, am să-mi strâng singur semnăturile
Diaconescu: Îmi voi respecta angajamentul de a candida, am să-mi strâng singur semnăturile

Diaconescu: Îmi voi respecta angajamentul de a candida, am să-mi strâng singur semnăturile

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu a declarat, astăzi, că îşi va "respecta" angajamentul de a candida în alegerile prezidenţiale şi că îşi va strânge "singur" semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii. la ora 14.00, Diaconescu va susține o conferință de presă.

Despre angajamentul de a candida, Diaconescu a spus, la RFI, că a fost "în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu şi mai ales în relaţia cu societatea românească" şi că mesajul care îi va însoţi candidatura va fi dus "până la capăt".

"Consider esenţial ca cineva care are o pregătire specifică pentru exercitarea postului de preşedinte din prima zi de mandat să poată să explice, să prezinte acest lucru societăţii şi evident, să fie votat în consecinţă", a afirmat Diaconescu, potrivit mediafax.ro.

El a susţinut că a aflat "de la televizor" despre nemulţumirile unor colegi din partid şi că "lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor".

"S-au spus şi lucruri neadevărate şi am cerut Partidului Mişcarea Populară să sancţioneze sau să limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienţă într-un partid fiind o problemă extrem de delicată. Dar situaţia a continuat", a mai spus Diaconescu.

Diaconescu declarase, săptămâna trecută, referitor la candidatura sa la prezidenţiale, că o consideră "un angajament faţă de ţară", pe care îl va respecta şi a spus că va cere în partid măsuri împotriva "oamenilor din PMP care au minţit la televizor" în legătură cu numărul de semnături strânse pentru susţinerea acesteia.

El a spus, într-o postare de vineri, de pe pagina sa oficială de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid şi că această atitudine vine din "datoria morală" faţă de susţinătorii săi şi de societate.

O decizie asupra menţinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luată marţi, la o întrunire a conducerii PMP.