Evenimentul Zilei > Politica > DEZVĂLUIRI șocante din interiorul PNL. Ce trebuie să facă liderii locali la ordinul liderilor de la centru
DEZVĂLUIRI șocante din interiorul PNL. Ce trebuie să facă liderii locali la ordinul liderilor de la centru

DEZVĂLUIRI șocante din interiorul PNL. Ce trebuie să facă liderii locali la ordinul liderilor de la centru

Liberalii constănţeni se plâng că şefii de la Bucureşti i-ar fi îndemnat să falsifice dosarele candidaţilor. Gheorghe Dragomir, co-președintele al PNL Constanța, face trimitere directă la Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

”Pentru ce e aici, local, dacă punctul ăsta, ultimul, care e mai complicat, 10, ni se pare nouă că nu va ieși așa cum vrem noi și noi vrem să aplicăm așa cum credem noi că e mai bine, nimeni nu o să ne impună, dacă legea ne permite, să depunem dosarele de candidatură pe care noi le hotărâm aici. Asta ni s-a și spus, dar mai voalat…”. Afirmația îi aparține lui Gheorghe Dragomir, co-președintele PNL Constanța și a fost făcută în cadrul unei ședințe de sâmbătă a partidului. Siteul Puterea.ro deține înregistrarea audio a ședinței, în cadrul căreia Dragomir a făcut trimitere explicit la o întrevedere cu liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Este, așadar, de presupus că și acel „asta ni s-a și spus, dar mai voalat” se referă tot la co-președinții liberalilor.

Pe plan local, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, îi atacă dur pe colegii săi proveniți din PDL. Luni, Dragomir a anunțat în presa constănțeană că foștii democrat-liberali au solicitat eliminarea punctului 10 din lista criteriilor de integritate impuse candidaților liberali la alegerilor locale de la anul. Punctul 10 face referire la actele de corupție. Criteriile de integritate ale PNL ar urma să fie adoptate pe 11 decembrie a.c., iar Dragomir a spus în ședința liberalilor constănțeni de sâmbătă că sunt „impuse” de Alina Mungiu Pippidi.

„Unii colegi din fostul PDL, au cerut eliminarea corupţiei din criteriile de integritate pentru candidaţii PNL. Nu s-a acceptat, fiind cea mai importantă cerinţă pentru curăţarea societăţii şi a clasei politice”, a spus Dragomir. „Nimeni nu o să ne impună, dacă legea ne permite, să depunem dosarele de candidatură pe care noi le hotărâm aici. Asta ni s-a și spus, dar mai voalat”, afirmă Dragomir.

„Aceste criterii, pe care le-am votat noi și le trimitem așa cum credem, unele s-ar putea să se regăsească, altele să nu și să iasă sub altă formă. Dragii mei, pe noi nimeni nu ne va opri pentru ce hotărâm noi pe plan local. Pentru ce e pe național, nu ne putem noi duce peste ce e pe național. Acolo, e clar, ei validează… Dar pentru ce e aici, local, dacă punctul ăsta, ultimul, care e mai complicat, 10, ni se pare nouă că nu va ieși așa cum vrem noi și noi vrem să aplicăm așa cum credem noi că e mai bine, nimeni nu o să ne impună, dacă legea ne permite, să depunem dosarele de candidatură pe care noi le hotărâm aici. Asta ni s-a și spus, dar mai voalat…”, a mai spus Gheorghe Dragomir, referindu-se, probabil, chiar la co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Pe parcursul ședinței, Dragomir a mai afirmat despre criteriile de integritate că a discutat cu cei doi copreședinți „care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.