Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri şocante. Autoscara ISU Dobrogea era defectă în timpul incendiului din Constanța
Dezvăluiri şocante. Autoscara ISU Dobrogea era defectă în timpul incendiului din Constanța

Dezvăluiri şocante. Autoscara ISU Dobrogea era defectă în timpul incendiului din Constanța

Dezvăluiri şocante. Autoscara ISU Dobrogea era defectă în timpul incendiului din Constanța. Deşi a trecut printr-o revizie la Oradea. O societate neagreată de producător, dar apropiată de IGSU, spun sursele.
Dezvăluiri şocante. Autoscara ISU Dobrogea era defectă în timpul incendiului din Constanța. Potrivit unor surse, citate de info-sud-est, autoscara ISU Dobrogea a fost stricată în timul intrevenţiei.

Autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri ”Slt. Fripis Marius-Daniel” Constanța era stricată în curtea ISU Dobrogea de doi ani.

Dezvăluiri şocante. Autoscara ISU Dobrogea era defectă în timpul incendiului din Constanța

Surse din cadrul IGSU au declarat pentru ISE și Constanța TV că autoscara a fost trimisă pentru efectuarea reviziei de 8 ani în Oradea. La o firmă neagreată de producătorul vehiculului, dar considerată societate ”de casă” a instituției.

Decizia a fost luată la nivelul IGSU. Iar în timpul reviziei schimbarea uleiului nu a fost făcută corespunzător. Fapt care ar fi defectat autoscara, au mai precizat sursele.

Vehiculul s-a întors în curtea ISU Dobrogea, iar reparația cauzată de revizia făcută greșit ar fi urmat să coste instituția câteva zeci de mii de euro, susțin sursele ISE și Constanța TV, fapt pentru care autoscara nu a fost retrimisă în service, pentru a nu atrage atenția publică.

În urma defectării, IGSU ar fi încercat să apeleze la serviciile producătorului în vederea reparării vehiculului, dar producătorul a refuzat, motivând că ultima revizie nu a fost făcută la o firmă agreată de acesta.

ISU Dobrogea a confirmat pentru Info Sud-Est și Constanța TV că instituția a constatat defectarea autoscării la sfârșitul lunii mai 2019, iar martorul de bord indica o defecțiune a nivelului de ulei hidraulic.

O femie a murit după ce s-a aruncat de la etaj de te teama flăcărilor din apartament

Reprezentanții ISU Dobrogea au declinat toate celelalte întrebări, motivând că există o anchetă penală în curs de desfășurare.

Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a declarat pentru Info Sud-Est și Constanța TV că problemele care apar în cadrul instituției ”trebuie rezolvate din mers” pentru că ”nu mai este timp”. Mai multe detalii despre acest caz puteţi citi AICI.

Reamintim că o femeie de 57 de ani din Constanța a murit în timpul incendiului din 16 februarie după ce a sărit de pe balcon. Aceasta a încercat să fugă din calea flăcărilor. Femeia a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia. Totul s-a întâmplat din cauza că autoscara se afla în celălalt capăt al orașului și oricum a ajuns prea târziu.