Evenimentul Zilei > International > Dezvăluiri-şoc! Diplomaţi americani, iradiaţi cu microunde dirijate în ambasadele din China şi Cuba
Dezvăluiri-şoc! Diplomaţi americani, iradiaţi cu microunde dirijate în ambasadele din China şi Cuba

Dezvăluiri-şoc! Diplomaţi americani, iradiaţi cu microunde dirijate în ambasadele din China şi Cuba

Diplomaţi americani, care au suferit de simptome misterioase la ambasadele SUA din Cuba şi China, au fost victime ale unei iradieri cu microunde dirijate, similară celei utilizate de Uniunea Sovietică.

Noul raport al Secţiei de Ingerinei a Academiei Naţionale de Ştiinţă (National Academies of Sciences, Engineering), comandat de Departamentul de Stat american, este cea mai recentă tentativă de a găsi o explicaţie simptomelor derutante care au început să apară la sfârşitul anului 2016 printre membrii personalului Ambasadei SUA la Havana.

26 de membri ai ambasadei SUA au fost afectaţi la început

Între sfârşitul anului 2016 şi luna mai 2018, mai mulţi diplomaţi americani şi canadieni aflaţi la post în capitala cubaneză s-au plâns de probleme de sănătate de origine necunoscută. Potrivit unei evidenţe a guvernului american, 26 de membri ai ambasadei SUA au fost afectaţi la început.

Unii au raportat că au auzit sunete acute similare celor ale greierilor în casă sau în hoteluri, ceea ce a condus iniţial la teoria unui atac sonor. O înregistrare audio a sunetului de dronă persistent a fost realizată de personalul american din Cuba.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE