Evenimentul Zilei > Justitie > DEZVĂLUIRI. Numele lui Victor Ponta apare în dosarul instrumentat de DNA Prahova
DEZVĂLUIRI. Numele lui Victor Ponta apare în dosarul instrumentat de DNA Prahova

DEZVĂLUIRI. Numele lui Victor Ponta apare în dosarul instrumentat de DNA Prahova

Dezvăluiri importante într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care se cere încuviinţarea arestării deputatului Sebastian Ghiţă şi în care este implicat şi Victor Ponta.

Conform Mediafax, DNA menţionează că Victor Ponta i-ar fi oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose, magistrat care este arestat preventiv pentru că i-ar fi furnizat informaţii dintr-un dosar lui Sebastian Ghiţă,

În document apare declaraţia dată la începutul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, în care susţine că “în primăvara anului 2014, împreună cu Ghiţă Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată”.

Totodată, informaţia a fost confirmată şi de unul dintre martorii din dosar, conform procurorilor DNA. potrivit căruia “în cursul anilor 2013-2014, în timp ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti instrumenta dosarul, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghiţă Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o întâlnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc în Bucureşti, prilej cu care procurorului i s-a oferit funcţia de şef al Departamentului pentru Luptă Antifraudă”.

Respectivul martor ar mai fi declarat că acesta că, “pentru a justifica desele întâlniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghiţă Sebastian i-a propus acestuia să devină naşul de cununie al unui apropiat de-al său, lucru care s-a şi materializat în cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent şi Victor Ponta care a stat la masă cu procurorul general”.

Sebastian Ghiţă a declarat, vineri, că strategia sa de apărare se va axa pe prezentarea faptului că denunţătorii săi sunt persoane care au în prezent mai multe dosare penale, dar totuşi mărturiile lor sunt considerate relevante de procurori. Deputatul a venit vineri dimineaţă la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru a-şi analiza dosarul.

„L-am citit (n.r.-dosarul trimis la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor) o dată pe tot. Denunţătorii din acest dosar sunt cel puţin curioşi. Voi studia toate elementele cu avocaţii şi-mi voi pregăti argumentele până marţi în Comisia juridică din Camera Deputaţilor. (…) O să le prezint (membrilor comisiei n.r.) calitatea denunţătorilor şi o voi face şi publică pentru ca toată lumea să ştie cum arată un denunţător în România, cu peste 10 dosare penale şi nenumărate arestări. Daca un astfel de personaj reuşeşte să-l dărâme pe anchetatorul care l-a băgat după gratii, atunci nu ştiu cine cui face dosare în ţara asta.“, a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la Comisia juridică.

 Biroul Permanent al Camerei a trimis Comisiei juridice cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Sebastian Ghiţă, cu termen până marţi pentru raport,care urmează să fie supus la vot în plenul Camerei Deputaţilor miercuri, potrivit adevarul.ro.

 Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2013-2014, în timp ce pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești se afla în curs de urmărire penală o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, mai multe persoane vizate au obținut informații confidențiale pe mai multe căi, printre cei implicați în furnizarea ilegală de informații nedestinate publicității fiind și Sebastian GHiță – deputat în Parlamentul României.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: