La 53 de ani, Simon Dorante-Day, s-a adresat Înaltei Curţi din Queensland pentru a obţine un test ADN şi a demonstra că este cine susţine că este: fiul secret a lui Charles şi al Camillei Parker Bowles, născut când cei doi abia trecuseră de majorat şi dat apoi în adopţie. O bătălie legală care-şi urmează cursul de mai mult timp, dar care n-a descurajat determinarea bărbatului-

Părinţi biologici

„Sunt pur şi simplu un bărbat care-şi caută părinţii săi biologici şi toate drumurile m-au dus către Camilla şi Charles”, a afirmat inginerul, născut în aprilie 1966 la Gosport, lângă Portsmouth (UK) şi adoptat la un an şi jumătate de o pereche britanică, Karen şi David Day, care apoi s-au mutat în Australia.

„Bunica mea, care muncea pentru regină ca bucătăreasă, iar bunicul ca grădinar, mi-a spus deschis că eu eram fiul Camillei şi al lui Charles”, a susţinut Dorante-Day în diferite interviuri.

Pe profilul său Facebook, „principele” Simon a postat multe poze cu el şi perechea regală supunându-le comparaţiei şi pentru a-şi susţine teoria. I-a scris şi lui Harry şi Meghan pentru a le semnala asemănarea dintre căsnicia lor interculturală cu a sa (s-a căsătorit cu o femeie aborigenă, Elvianna).

Chiar şi Megxitul, după părerea sa, face parte din tentativele Familiei Regale de a îngropa cazul, distrăgând atenţia, la fel cum anul trecut a susţinut că principesa Diana ar fi murit în 1966 tocmai când „voia să facă public cazul lui Charles şi al Camillei”, potrivit celor relatate de Metronews.