Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri incendiare! Italianul cu coronavirus a vorbit despre vizita în România
Dezvăluiri incendiare! Italianul cu coronavirus a vorbit despre vizita în România

Dezvăluiri incendiare! Italianul cu coronavirus a vorbit despre vizita în România

Italianul de 71 de ani care care a vizitat România, fiind infectat cu coronavirus la momentul părăsirii țării, a făcut primele declarații.

Acum, italianul nu mai are febră și pare să se vindece. Este ținut încă sub supraveghere de medicii de la spitalul din Rimini.

„Acum am doar o bronhopneumonie. Am avut febră. Când am venit în România am început să am febră și am stat acasă trei zile pentru că aveam febră 39. Apoi, sâmbătă, când m-am simțit mai bine, mi-a scăzut febra, am luat avonul și am venit acasă. Febra a început marți seară, când am ajuns în România. (…) Soția și fiul meu sunt ținuți în carantina cu mine. (…) Eu am un restaurant aici, în Rimini, și poate cei din nordul Italiei au venit la mine. În acea perioadă veneau oameni din Milano, din Bologna. Nu știu de unde am luat virusul. Nu am fost în nordul Italiei”, a spus italianul, pentru Observator.

În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. Ulterior, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.