Evenimentul Zilei > International > Dezvăluiri incendiare! Alexei Navalnîi, filat de serviciile secrete. Știau și ce a mâncat
Dezvăluiri incendiare! Alexei Navalnîi, filat de serviciile secrete. Știau și ce a mâncat

Dezvăluiri incendiare! Alexei Navalnîi, filat de serviciile secrete. Știau și ce a mâncat

Liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost filat de serviciile secrete, în zilele de dinaintea presupusei otrăviri.

Înainte de a se prăbuşi în avionul care zbura spre Siberia, Navalnîi a fost urmărit de ofiţeri FSB (serviciul secret al Federaţiei Ruse), îmbrăcaţi în civil. De asemenea, deplasările sale au fost monitorizate prin intermediul CCTV (televiziune cu circuit închis), conform relatării ziarului Moskovski Komsomoleţ.

Citând surse anonime din cadrul serviciilor de securitate, care au recunoscut că l-au urmărit pe Navalnîi, tabloidul rus a detaliat cronologia călătoriei politicianului înainte de a i se face rău, unde au stat el şi echipa sa, cu cine a vorbit şi chiar ce au mâncat în timpul călătoriei în Siberia, potrivit agerpres.

Sursele respective au declarat că Navalnîi nu a avut contacte suspecte care ar putea fi legate de boala sa.

Serviciile de securitate cred că, dacă Navalnîi a fost otrăvit, incidentul a avut loc fie în aeroport, fie în avion, a mai scris ziarul.

Cu toate acestea, ele încă aşteaptă rezultatele testelor de laborator ale probelor prelevate de poliţie din toate locurile pe care Navalnîi şi echipa sa le-au vizitat în călătoria lor, inclusiv mostre de aer. Rezultatele iniţiale sunt aşteptate luni, urmând ca altele să fie gata mai târziu în cursul săptămânii, dar nu s-a specificat dacă vor fi făcute publice.

Medicii de la spitalul din Omsk unde a fost tratat Navalnîi înainte de transferul său în Germania au spus că nu cred
că acesta a fost otrăvit. Ei l-au diagnosticat cu o boală metabolică posibil cauzată de scăderea glicemiei.

„Amploarea supravegherii nu mă surprinde deloc, noi am fost deja conştienţi de acest lucru”, a declarat purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîş duminică pe Twitter. „Dar este uimitor că nu au ezitat să le spună tuturor despre asta”, a adăugat ea, în reacţie la articolul din Moskovski Komsomoleţ.

Echipa lui Navalny a anunţat că va face o declaraţie duminică la 16:00 GMT pe canalul lor de internet.

„Vom spune tot ce se ştie în prezent despre otrăvirea lui Alexei”, a spus Iarmîş pe Twitter. „Acum vom spune cum a fost totul în realitate”, a adăugat aceasta, citată de dpa.

Sursa: Agerpres

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: