Evenimentul Zilei > Monden > Dezvăluiri din culisele „Observatorului”. „Berecleanca nu a fost niciodată jurnalistă”
Dezvăluiri din culisele „Observatorului”. „Berecleanca nu a fost niciodată jurnalistă”

Dezvăluiri din culisele „Observatorului”. „Berecleanca nu a fost niciodată jurnalistă”

Plecarea Andreei Berecleanu de la Antena1 a scos la iveală lucruri care până acum nu erau cunoscute de cei care urmăresc în mod fracvent „Observator 19”.

Fosta colegă a Andreei în Trustul Intact,  Sorina Matei a postat pe pagina sa de socializare un comentariu în care afirmă că Berecleanu nu a fost niciodată jurnalist, deoarece sarcina ei a fost doar să citească știrile de pe prompter.

De asemenea, Sorina Matei a făcut o paralelă între Andreea Berecleanu și Alessandra Stoicescu, spunând că aceasta din urmă „scrie știri, materiale, se implică”

„La Berecleanu, dacă pică prompterul sau curentul, nu știe ce să zică și nici ce să facă, s-a terminat. Spre deosebire de muza Berecleanu, Sandra scrie știri, materiale, se implică, Sandra nici n-are nevoie de prompter”, a declarat Sorina Matei.

„Berecleanca nu e jurnalistă, e prompteristă. Nu a fost niciodată jurnalistă. Nu a dat, nu a aflat niciodată, nicio știre. Niciodată. Cu ştiri se ocupă jurnalistul. Berecleanca nu are de unde să știe că de asta nu s-a ocupat niciodată în ultimii 17 ani. Berecleanu e o față obsedată de machiaj care vine, citește prompterul și pleacă la businessurile ei. Private. Dintotdeauna. Businessuri care nu au legătură cu presa, dar în care e mişto să te foloseşti de calitatea de „jurnalist”, ca și-n emisiuni tv. Mai cunosc eu mulți care fac PR, afaceri, și care și acum se prezintă fals jurnaliști, maculând meseria. La Berecleanu, dacă pică prompterul sau curentul, nu știe ce să zică și nici ce să facă, s-a terminat. Spre deosebire de muza Berecleanu, Sandra scrie știri, materiale, se implică, Sandra nici n-are nevoie de prompter. Le știu pe amândouă din câmpul muncii, ca să zic așa. Mulți ani. Diferențele sunt uriașe, huge, nici nu încap niciun fel comparații”, mai susţine Sorina Matei.

„N-am nimic cu Berecleanu, dar ce e prea mult e… prea mult. Să nu jignim meseria și profesia asta cu muze machiate, vax albina, și să ne împăunăm fals cu o profesie cu care nu am avut nicio legătură, dar ne lipim de ea doar că am citit un prompter mulți ani, ne-am machiat și gătit, ne-am văzut la tv, și am devenit fața unui jurnal de știri făcut și muncit de alții, tu neimplicându-te deloc, și când nu ne mai convine băgăm în față o profesie cu care în realitate nu am avut tangenţă, „milioaneleeee de oameni”, „dragostee”, love, love, love, respect, credibilitate, principii, social media, all that bullshit PR, venite de fapt din forța unei stații, că mă enervez. Faptele sunt fapte, realitățile realități. Deci pe infuzia de minciună PR, „tragedia” Berecleanu, ca să știți adevărul: Berecleanca, prompteristă, întotdeauna, jurnalist, never în ultimii 17 ani”, a mai scris Sorina Matei.