Telefonul Luizei Melencu, fata de 18 ani răpită în luna aprilie a acestui an, a fost folosit miercuri noaptea. Mai exact, persoana care are telefonul fetei a părăsit grupul Whatsapp al liceului la care învăța Luiza. Una din fostele colege ale fetei a făcut o captură de ecran și a anunțat familia Melencu.

Specialistul susține că, cel mai probabil, contul tinerei a fost accesat chiar de pe telefonul mobil al acesteia, sau de pe web. El spune că, pentru a prinde pista, anchetatoprii trebuie să acționeze de urgență.

”Prima pista pe care as merge, operatorul GSM (firma de telefonie mobila, n.red.) poate sa dea ultima locatie, ultima celula GSM la care a fost conectat telefonul la acea ora. Lucrul acesta il pot face doar anchetatorii si sa ceara operatorului de telefonie mobila. Daca era conectat la internet pe Wifi, nu pe GSM, sunt si aici metode specifice de localizare, adica poti sa trimiti un link pe whatsapp, cu o poza care are un tracking (…) daca o deschide pot sa vad IP-ul dispozitivului”, a zis Mădălin Dumitru, joi, la Antena 3.

Acesta a mai adăugat că anchetatorii ”trebuie să se miște repede” și ca au doar 24 de ore la dispoziție să afle locația din care a fost folosit telefonul. ”Daca s-ar fi scos cartela si s-ar fi introdus in alt telefon ar fi aparut in tot grupul de WhatsApp un mesaj ca a fost modificat codul de securitate, puteti sa faceti un test in sensul asta”, a adăugat Dumitru, conform aceleiași surse.