Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri-bombă! Un virolog renumit acuză: „Guvernul chinez a acoperit focarul…”
Dezvăluiri-bombă! Un virolog renumit acuză: „Guvernul chinez a acoperit focarul…”

Dezvăluiri-bombă! Un virolog renumit acuză: „Guvernul chinez a acoperit focarul…”

Un virolog chinez respectat susține că guvernul chinez a acoperit focarul de coronavirus și spune că a fost nevoit să fugă în SUA pentru că „știe cum tratează informatorii”.

Dr. Li-Meng Yan, care s-a specializat în virologie și imunologie la Școala de Sănătate Publică din Hong Kong , a susținut că Beijingul știa despre noul coronavirus înainte de a face public.

Vorbind pentru Fox News, ea a spus, de asemenea, că experții de top din domeniul lor au ignorat cercetările pe care le-a demarat de la începutul focarului care, în cele din urmă, au condus la pandemia globală de Covid-19.

Ea crede că cercetările sale asupra coronavirusului ar fi putut salva vieți și… și-a riscat singură viaţa fugind în SUA pentru a-și împărtăși povestea, știind că este probabil să nu se mai întoarcă niciodată la Hong Kong.

Yan spune că a fost unul dintre primii oameni de știință care au studiat coronavirusul care va deveni cunoscut sub numele de Covid-19 și susține că, la sfârșitul lui decembrie 2019, a fost solicitată de către supraveghetorul său la Universitate – Dr. Leo Poon – să analizeze un ciudat grup de cazuri similare SARS în China continentală.

Yan a contactat un prieten, om de știință al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, care a spus că are cunoștințe de primă mână despre cazurile care provin din Wuhan. Prietenul ei a povestit lui Yan pe 31 decembrie despre transmisiuni de la om la om, cu ceva timp înainte ca China sau OMS să admită că acest lucru e posibil cu Covid-19, iar în aceeași zi a fost raportat un grup de 27 de cazuri de pneumonie în Wuhan, unde credeau că virusul își are originea.

Când i-a spus supraveghetorului ei ceea ceea ce prietenul ei i-a confirmat „el doar a dat din cap”, își amintește Yan și i-a spus să continue să lucreze la cercetările sale.

Pe 9 ianuarie, OMS a publicat o declarație care spunea: „Potrivit autorităților chineze, virusul în cauză poate provoca boli grave la unii pacienți și nu se transmite ușor între oameni.

Cu toate acestea, unele dintre sursele ei i-au spus că numărul de transmisii de la om la om crește exponențial, dar, atunci când a raportat supraveghetorului său alte constatări, spune că i s-a spus „să tacă și să fie atentă”. „Nu atinge linia roșie” , a declarat Yan pentru Fox News, referindu-se la guvern. „Vom avea probleme…”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: