Cartea Royals at War, produsă de jurnaliștii de investigație Dylan Howard și Andy Tillett, susține că au existat „discuții” în cadrul „eșaloanelor superioare ale Familiei Regale” în urma anunțului din octombrie 2018 că Meghan a rămas însărcinată atât de repede.

O sursă a spus că sarcina a însemnat pentru ducesa de Sussex o cale „sigură de legătură a ei cu familia regală, dându-i mai multă putere”. Cu alte cuvinte: l-a făcut din interes (!).

Reamintim că Meghan a rămas însărcinată la trei luni după căsătoria cu prințul Harry. Deși sarcina a fost anunțată oficial pe 15 octombrie 2018, cartea susține că Meghan le-a spus membrilor regali imediat dar au ţinut secret în loc să anunţe imediat că vor mai avea un nepot. Sursa a declarat că această situaţie l-a făcut pe prințul Harry să se simtă „jenat”.

Howard și Tillett spun în carte: „Meghan a pus piciorul în prag când a fost vorba să aleagă momentul ideal să anunțe că ea și Harry  așteaptă primul copil.

Alegerea anunţului oficial că este însărcinată şi pe cine a mai supărat

„Anunţul că este însărcinată a fost o lovitură uriașă de imagine, furând momentul din lumina reflectoarelor cu nunta printesei Eugenie, care a fost extrem de furioasă, precum și mama ei, Sarah”, mai spune sursa.

Dar această afirmație este contestată de alte surse, în timp ce Kensington Palace a declarat în ziua nașterii că regalii „au fost încântați” de veste. De asemenea, cartea susține că alegerea vestimentaţiei lui Meghan pe timpul sarcinii a iscat nemulţumire din partea oficialilor regali.

Howard și Tillett au adăugat: „Au apărut zvonuri considerabile asupra aspectului lui Meghan. În primele zile ale sarcinii, persoanele din interior spuneau că Meghan a creeat o situaţie neplăcută din cauza ţinutelor sale de femeie gravidă”. Dar lui Harry și Meghan nu le păsa de nimic, iar sarcina a fost sărbătorită vorbind despre cât de fericiţi sunt…

Chiar şi prințul Harry a spus înt-un interviu când erau doar  logodiţi: „Sperăm că vom înființa o familie în viitorul apropiat” şi chiar aşa s-a întâmplat. Baby Archie s-a născut la niciun an de la nuntă la Spitalul Portland din Londra, pe 6 mai 2019.

Ducele și Ducesa de Sussex se bucură de creşterea copilului departe de lumina reflectoarelor din clipa când au părăsit Marea Britanie împreună cu Baby Archie… lăsând în urmă toate pretenţiile impuse de Casa Regală britanică care n-au făcut casă bună cu Meghan.