Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluire șocantă despre denunțătoarea lui Mircea Beuran: Această doamnă doctor (denunțătoarea – n.red.) a venit la mine, mărturisindu-şi dorinţa de a deveni cadru didactic la UMF
Dezvăluire șocantă despre denunțătoarea lui Mircea Beuran: Această doamnă doctor (denunțătoarea – n.red.) a venit la mine, mărturisindu-şi dorinţa de a deveni cadru didactic la UMF

Dezvăluire șocantă despre denunțătoarea lui Mircea Beuran: Această doamnă doctor (denunțătoarea – n.red.) a venit la mine, mărturisindu-şi dorinţa de a deveni cadru didactic la UMF

Cazul Mircea Beuran ia o nouă turnură după declarația prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila. Acesta este acuzat că a primit mită pentru a promova o doctoriță într-un post de asistent universitar.

Antena 3 a realizat un interviu în exclusivitate cu profesorul Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila. Din această poziție, profesorul dr. Ioanel Sinescu era cel mai în măsură să aibă date despre demersurile profesorului dr. Mircea Beuran.

Mai ales că în ultimele 24 de ore s-au vehiculat numeroase informații privind implicarea acestuia în dosarul DNA în care prof. dr. Mircea Beuran este acuzat de luare de mită.

Iată ce a declarat Ioanel Sinescu: „Această doamnă doctor (denunțătoarea – n.red.) a venit la mine, mărturisindu-şi dorinţa de a deveni cadru didactic la UMF, într-o poziţie corespunzătoare pregătirii în care se afla.

Era medic rezident şi doctorand al profesorului Beuran. Mi-a spus că îi place foarte mult clinica de la Floreasca şi că şi-a dori să rămână cadru didactic şi să lucreze în acea clinică. Evident că pentru acest lucru este nevoie de un post de concurs, de candidatură, de contracandidaţi. La nivelul ei de pregătire, putea accede doar la postul de asistent pe perioadă determinată”, a declarat Ioanel Sinescu, rector UMF „Carol Davila”.

Despre postul la care face referire denunțătoarea, rectorul UMF a făcut o afirmație șocantă: „Nu am cum să scot un astfel de post, decât în măsura în care este nevoie de modificarea statului de funcţie între sfârşitul anului universitar şi începerea anului universitar.

Am trimis-o la coordonatorul său de doctorat, că problema nu se rezolvă la Rectorat. Aceasta a fost discuţia mea cu ea, acum un an şi jumătate”, a mai dezvăluit Sinescu.

A făcut profesorul dr. Mircea Beuran presiuni sau demersuri pentru angajarea acesteia? Răspunsul lui Ioanel Sinescu este cu totul akltul decât și-ar dori procurorii DNA: „I-am spus profesorului Beuran că a venit la mine şi şi-a exprimat dorinţa de a deveni cadru didactic la „Carol Davila”. Mi-a dat un răspuns foarte scurt şi anume că ştie despre acest lucru şi atât. Asta a fost toată discuţia”, a adăugat Sinescu, în exclusivitate pentru Antena 3