Evenimentul Zilei > EVZ Special > DEZVĂLUIRE ISTORICĂ, la emisiunea „Lumini şi umbre”.Istoricul Alex Mihai Stoenescu, „Nicolae Ceauşescu mergea la întrunirile Mişcării Legionare”
DEZVĂLUIRE ISTORICĂ, la emisiunea „Lumini şi umbre”.Istoricul Alex Mihai Stoenescu, „Nicolae Ceauşescu mergea la întrunirile Mişcării Legionare”

DEZVĂLUIRE ISTORICĂ, la emisiunea „Lumini şi umbre”.Istoricul Alex Mihai Stoenescu, „Nicolae Ceauşescu mergea la întrunirile Mişcării Legionare”

Istoricul Alex Mihai Stoenescu, cel care a scris foarte mult despre evenimentele din decembrie 1989 şi despre istoria post-comunistă a României, a făcut o dezvăluire uluitoare în emisiunea „Lumini şi umbre”, moderată de directorul general al cotidianului „Evenimentul zilei”, Dan Andronic, difuzată pe postul B1TV. Acesta susţine că fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu a participat la mai multe întruniri ale Mişcării Legionare, duşmanii declaraţi ai bolşevicilor.

Alex Mihai Stoenescu este autorul unor lucrări de referinţă în istoria loviturilor de stat în România, Invitat la emisiunea „Lumini şi umbre”, de vineri seara, el a povestit că, la o întâlnire cu Adrian Păunescu, poetul i-a povestit cum a aflat chiar de la Nicolae Ceauşescu că fostul dictator a avut un frate în Mişcarea Legionară. 

Astfel, a relata Stoenescu, fratele, lui Ceauşescu l-a dus, de câteva ori, la întrunirile legionarilor. „Ceauşescu avea un frate în Mişcarea Legionară şi a fost dus pe la vreo trei manifestaţii şi şedinţe. Păunescu mi-a confirmat, de fapt, lucruri pe care le ştiam.”, a relatat Alex Stoenescu. 

Fostul dictator care a condus România, în timpul regimului comunist, se considera, chiar,  „expert” în istoria Mişcării Legionare. „ I-a atras atenţia lui Păunescu că este o diferenţă între Mişcarea Legionară a lui Codreanu şi Mişcarea Legionară a lui Horia Sima”, a adăugat istoricul.

Acesta a mai relatat că cel care ştia de „vizitele” la întrunirile legionarilor era fostul ministru de Interne Alexandru Drăghici, cel care a fost îndepărtat din funcţii şi degradat, odată cu ascensiunea lui Nicolae Ceauşescu la putere.

Emisiunea va fi difuzată și în reluareduminică, de la ora 14.00.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA EMISIUNEA

Vedeţi AICI precedentele ediţii ale emisiunii "Lumini şi umbre"

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: