Alex Mihai Stoenescu este autorul unor lucrări de referinţă în istoria loviturilor de stat în România, Invitat la emisiunea „Lumini şi umbre”, de vineri seara, el a povestit că, la o întâlnire cu Adrian Păunescu, poetul i-a povestit cum a aflat chiar de la Nicolae Ceauşescu că fostul dictator a avut un frate în Mişcarea Legionară. 

Astfel, a relata Stoenescu, fratele, lui Ceauşescu l-a dus, de câteva ori, la întrunirile legionarilor. „Ceauşescu avea un frate în Mişcarea Legionară şi a fost dus pe la vreo trei manifestaţii şi şedinţe. Păunescu mi-a confirmat, de fapt, lucruri pe care le ştiam.”, a relatat Alex Stoenescu. 

Fostul dictator care a condus România, în timpul regimului comunist, se considera, chiar,  „expert” în istoria Mişcării Legionare. „ I-a atras atenţia lui Păunescu că este o diferenţă între Mişcarea Legionară a lui Codreanu şi Mişcarea Legionară a lui Horia Sima”, a adăugat istoricul.

Acesta a mai relatat că cel care ştia de „vizitele” la întrunirile legionarilor era fostul ministru de Interne Alexandru Drăghici, cel care a fost îndepărtat din funcţii şi degradat, odată cu ascensiunea lui Nicolae Ceauşescu la putere.

Emisiunea va fi difuzată și în reluareduminică, de la ora 14.00.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA EMISIUNEA

Vedeţi AICI precedentele ediţii ale emisiunii "Lumini şi umbre"