Compania maghiar Graboplast se laudă cu un produs brevetat la nivel mondial. Acesta este un tratament special de suprafață care elimină microorganismele, inclusiv virușii și bacteriile, fără utilizarea de substanțe chimice. Astfel, în contextul pandemiei de coronavirus, cererea pentru acest produs este foarte mare, notează dailynewshungary.com.

Potrivit site-ului companiei, Grabo Silver Knight elimină bacteriile dăunătoare fără utilizarea substanțelor chimice. Activitatea de dezinfectare se realizează printr-o dublă linie de apărare: prima linie este ionul de argint, un antibiotic natural, iar a doua linie este un strat protector activ, care transformă substanțele dăunătoare în compuși inofensivi.

Prin împrăștierea în flux a ionilor de argint, microbii, cum ar fi bacteriile, ciupercile și virusurile, sunt inactivați și distruși. A doua linie de apărare este dioxidul de titan (NanoTiO2), care ajută la descompunerea germenilor și transformă substanțele nocive în compuși inofensivi printr-un proces de oxidare chimică fără a fi consumat.

Compania Graboplast recomandă ca produsul să fie utilizat pe pardoseli și pereți în instituții sociale precum spitale, școli și cămine.

Proprietăți principale:

  • Izolare fonică ridicată (19 dB)
  • Rezistență excelentă la abraziune
  • Rezistență extremă la pete și chimice Bfls1
    Rezistență la flacără
  • Confort plăcut la atingere
  • Antibacterian

Potrivit Forbes, clienții din și din afara Uniunii Europene sunt din ce în ce mai interesați de produsul Graboplast. În acest an, livrări uriașe au avut loc în Germania, Franța, Scandinavia, Statele Unite și țări din Orientul Mijlociu.

În 2019, Graboplast a obținut un profit de 18,1 miliarde de forinți (50,6 milioane de euro), 90% dintre aceștia provenind din exporturi.

Altfel, în luna martie, Banca Naţională a Ungariei a anunțat că va dezinfecta banii pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Ungaria este prima ţară europeană care utilizează această tehnologie, aplicată deja în China şi Coreea de Sud, pentru a evita contagierea cu noul coronavirus prin intermediul banilor.

Un studiu elaborat de epidemiologi ai guvernului chinez asigură că virusul de la Wuhan (COVID-19) poate trăi „mai multe zile” pe suprafeţele infectate cu picături respiratorii, inclusiv pe hârtie, ceea ce sporeşte riscul de contagiere, dacă o persoană le atinge şi duce apoi mâna la gură sau la nas. (FOTO: Facebook/graboplast)