Chiar înainte să o ucidă pe Alexandra, Gheorghe Dincă a sunat-o pe mama fetei, joi, exact în momentul în care femeia era alături de un polițist. Informațiile sunt cuprinse în raportul înaintat de Ministerul Afacerilor Interne către CSAT.

Înainte ca Alexandra să sune la 112, joi, 25 iulie, în jurul orei 10.00, mama Alexandrei era audiată de un polițist după ce declarase dispariția fiicei sale. La ora 10.30, când polițistul era acasă la părinții fetei și o audia pe mamă, încercând să afle mai multe date și cerea și fotografia elevei, femeia a fost sunată de pe un număr de telefon, iar persoana respectivă i s-a adresat cu apelativul „mamă soacră” și îi spune că Alexandra este bine și că urmează să plece în Anglia „să facă bani”, transmite Digi24.

Convorbirea s-a purtat în prezența acestui polițist de acolo din sat, la Dobrosloveni, iar după finalizarea convorbirii telefonice, polițistul a încercat în mod repetat să sune la numărul de telefon de la care fusese apelată mama, pentru a putea vedea despre cine este vorba. Însă, Gheorghe Dincă nu a mai răspuns la telefon din acel moment.

Imediat după aceea, dispariția fetei a fost anunțată Poliției din orașul Caracal, iar șeful a solicitat „dispunerea unor măsuri în vederea punerii în urmărire națională” a Alexandrei Măceșanu.

La 10.45, șeful șefului de poliție din Dobrosloveni a luat legătura telefonic cu șeful Biroului Investigații Criminale de la Caracal, căruia îi cere sprijinul.

Așadar, la o jumătate de oră de la acest moment, al telefonului dat de Gheorghe Dincă mamei Alexandei, fata suna prima dată la 112 cerând ajutor. Reușise între timp să-l convingă să meargă la farmacie să-i cumpere un unguent pentru rănile pe care le avea, probabil de la sârmele cu care a fost legată. A urmat o oră în care Alexandra a încercat să dea cât mai multe informații, în cele cinci convorbiri avute cu autoritățile, doar că la ultima dintre ele, prinsă asupra faptului, este ucisă de Gheorghe Dincă.