Șefa DNA s-a prezentat în holul sediul DNA pentru a susține primei conferințe de presă de când a fost numită procuror-șef la DNA, în 2013, scriu jurnaliștii de la Luju.ro. Kovesi a amintit de „performanțele” DNA și zecile de miniștri și demnitari trimiși în judecată de instituția pe care o conduce și a repetat de câteva ori cât de legal lucrează procurorii din subordine. Nimic însă despre achitari și oamenii nevinovați băgați la închisoare. Totul în stilul caracteristic de la vestitele bilanțuri ale instituției. 

Kovesi a susținut în fața ziariștilor prezenți că justiția este supusă unui asalt al „inculpaților disperați”, precizând că nu a organizat conferință la DNA pentru a răspunde inculpaților și nici „să îi răspundă lui Vlad Cosma” la înregistrări. 

„Aici eu nu am ieșit să-i răspund inculpatului Vlad Cosma, ci să va spun că nu falsificăm probe, să răspunde cetățenilor cinstiți din România care se întreabă dacă în România se adminsitrează corect probe. Eu răspund oamenilor cinstiți din România, care cred sau nu în DNA. Când vedem un festival disperat al inculpaților care ne atacă, înregistrări trunchiate, e normal să ieșim să dăm explicații, ce am făcut sau ce nu am făcut. Nu suntem o instituție perfectă, ne dorim să fim. Dar la astfel de acuzații nu putem să avem pasivitate. Eu asta le spune cetățenilor: nu falsificăm probe și respectăm legea. Avem un dublu control, judecătoresc și din partea Inspecției Judiciare, suntem controlați tot timpul. Dacă cineva a înțeles că am ieșit să răspund inculpaților se înșală, eu nu răspund inculpaților”, a spus Kovesi la DNA. 

La începutul conferinței Kovesi a susținut că nu are voie să dea date din dosare, pentru că apoi, când a fost întrebată de jurnalistul Cătălin Tolontan despre dialogurile redate în comunicatul de presă al DNA de luni, 12 februarie 2018, și statutul acelor declarații, care se regăsesc în lucru la unitatea de elită, Kovesi s-a încurcat de nu a mai știut cum să iasă.

Întreaga conversație dintre Cătălin Totontan și Laura Kovesi o puteți vedea AICI