Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru pentru zeci de mii de oameni. Timișoara, fără apă caldă!
Dezastru pentru zeci de mii de oameni. Timișoara, fără apă caldă!

Dezastru pentru zeci de mii de oameni. Timișoara, fără apă caldă!

Timișorenii rămân din nou fără apă caldă la robinete, după ce compania de gaz, care e principalul furnizor al societății de termoficare din orașul de pe Bega, a decis să ia măsuri din cauza datoriilor.

Potrivit unor surse, miercuri la ora 14,00, compania de termoficare din Timișoara nu va mai avea gaz pentru a încălzi apa livrată timișorenilor. Asta înseamnă că spre seară oamenii vor resimți primele efecte, grade în minus la robinete.

Acesta ar fi primul moment în care compania Colterm SA rămâne fără gaz, anul acesta, după ce, în martie, primarul Timișoarei a reușit să obțină amânări la plata restanțelor, de la același agent economic, în ultimul moment.

Anul trecut însă, timișorenii nu au fost chiar așa de norocoși și au avut apa și căldura oprite de trei ori. ”În multe orașe din România s-a preferat închiderea societăților similare Colterm, pentru că astfel problema căldurii și apei calde rămâne a fiecăruia și primăria nu mai are nicio bătaie de cap și nici cheltuieli cu ea. Eu fac toate aceste eforturi de a ține Colterm-ul viabil pentru că toate studiile arată, pe de o parte, că poluarea într-un oraș este mai mică, dacă el are termoficarea centralizată, iar,  pe de altă parte, că sistemul centralizat este singurul care poate valorifica sursele energetice regenerabile. Și îmi este cumplit de greu”, a declarat, în tim pul crizei din primăvară, primarul Timișoarei, Nicolae Robu. La această oră conducerea Colterm se află la primărie unde, împreună cu edilul, caută alte soluții pentru eșalonarea facturilor restante către compania de gaz.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: