Evenimentul Zilei > Justitie > Dezastru pentru Radu Mazăre. Decizia judecătorilor nu lasă loc de intepretare
Dezastru pentru Radu Mazăre. Decizia judecătorilor nu lasă loc de intepretare

Dezastru pentru Radu Mazăre. Decizia judecătorilor nu lasă loc de intepretare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, contestația în anulare formulată de fostul edil Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare definitivă la 9 ani în dosare privind retrocedarea plajelor din Constanța.

Iată și decizia magistraților ICCJ: „Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”.

Pe de altă parte, instanța a admis în principiu (adică cererea lor întrunește condițiile pentru a fi judecată) contestaţiile în anulare formulate de alți condamnați în dosar: Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş. Însă cererea acestora de suspendare a executării pedepsei definitive a fost respinsă.

Instanța l-a condamnat definitiv, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Fostul primar execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe, informează digi24.ro.