Ludovic Orban declară că are susținerea a 234 de parlamentari, cu un vot mai mult decât minimum necesar pentru trecerea Guvernului! Este știrea zilei și, chiar dacă majoritatea este fragilă, ea conferă oarecare liniște în tabăra viitorului premier al României.

Liberalii contează pe 225 de voturi (de la PNL, USR, ALDE, UDMR, PMP și minorități), iar Ludovic Obran, premierul desemnat de Klaus Iohannis, anunță că mai are promisiuni de vot de la alți 9 parlamentari!

Cu toate acestea, PNL va continua negocierile individuale cu parlamentarii Pro România și PSD, de la care speră să mai obțină câteva voturi. În același timp, Orban caută și o strategie prin care să blocheze boicotul pregătit de PSD pentru votul din Parlament.

„Voturi instituționale sunt 225, ale formațiunilor politice care au declarat susținerea. Mai avem angajamente de vot din partea a cel puțin nouă parlamentari. Am angajat discuții cu foarte mulți parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu Pro România pentru a participa efectiv, ca să nu participe la boicotul PSD”, a spus Ludovic Orban, citat de B1 Tv.