“Organizația Internațională a Muncii (OIM) a realizat un raport care cuprinde previziuni sumbre cu privire la consecințele pandemiei de COVID-19, vorbind despre „pierderi devastatoare în ceea ce priveşte orele de muncă și angajarea”.

Organizația Națiunilor Unite, cu sediul la Geneva, a publicat deja un raport pe 18 martie, în care prevedea 25 de milioane de șomeri. În ultima estimare, însă, informațiile despre efectele coronavirusului la nivel sectorial și pe grupuri de regiuni sunt mult mai grave.

Se preconizează că această criză va reduce numărul de ore lucrate la nivel mondial cu 6,7% în al doilea trimestru al anului 2020, echivalentul a 195 de milioane de angajați cu normă întreagă.

Dar, potrivit noului raport, în anumite sectoare sunt aproximativ 1,25 miliarde de angajați cu risc ridicat din cauza creșterii „drastice și devastatoare” a concedierilor, precum şi a reducerilor salariilor și a programului de lucru. „Alegerile pe care le facem astăzi vor influența direct modul în care se va derula această criză și viața a miliarde de persoane”, spune directorul general al OIM, Guy Ryder.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE