Riscul ca România să piardă fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea transportului feroviar este foarte mare, a declarat noul ministru de resort, Lucian Bode. Și este vorba despre o sumă semnificativă, de 1,3 miliarde de euro, bani prevăzuţi pentru contractele de modernizare a tronsonului feroviar dintre Braşov şi Sighişoara.

La Tarom, problemele depăşesc orice ne-am putea imagina, a mai spus ministrul transporturilor. Pierderile pe ultimii doi ani ar trece de 340 de milioane de euro.

„În acest moment la Tarom sunt în vizită următorii: DNA, DIICOT, Corpul de control al primului-ministru, Corpul de control al ministerului, Autoritatea pentru protecţia datelor, Consiliul Concurenţei, Autoritatea pentru discriminare, Poliţia, Parchetul”, a spus Bode.

„Ce s-a întâmplat la această companie şi modul în care a fost administrată, ca să nu spun mai mult, în ultima perioadă depăşeşte orice imaginaţie. A înregistrat pierderi de 160 de milioane de lei în 2018 şi se pregătesc să depăşească 180 de milioane de lei în 2019”, a declarat noul ministru al Transporturilor.

Lucian Bode a mai declarat că, în urma primelor evaluări, s-ar confirma că noua linie de metrou din Drmul Taberei nu va fi dată în funcţiune nici anul acesta