Evenimentul Zilei > International > Dezastru în Spania. Zonă din nord-vestul țării, în carantină!
Dezastru în Spania. Zonă din nord-vestul țării, în carantină!

Dezastru în Spania. Zonă din nord-vestul țării, în carantină!

Spania a anunţat că va izola o zonă din nord-vestul ţării din cauza creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Autoritățile au luat această măsură la o zi după intrarea în carantină a întregului oraş Lleida din vestul Cataloniei.

Districtul A Marina, situat în provincia Lugo din comunitatea autonomă Galicia, urmează să intre în carantină pentru cinci zile, până vineri, pentru a limita răspândirea COVID-19, au anunţat autorităţile.

Sunt astfel vizate peste 70.000 de persoane. Spania este una dintre cele mai afectate ţări europene de pandemia de COVID-19, cu 28.300 de decese şi 250.000 de cazuri confirmate de infectare.

Duminică în districtul A Marina s-au înregistrat 106 de noi cazuri de COVID-19, anunță Agerpres.

Noul val de infecții ar fi izbucnit din „două sau trei baruri”. Programul de funcţionare al barurilor din zona în carantină va fi scurtat, iar adunările cu număr mare de persoane vor fi interzise până vineri.

În acelaşi timp, aproximativ 200.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare, localnicii putând trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu.

Potrivit presei locale, în Segria majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Măsurile de izolare introduse la nivel naţional în Spania pentru a limita răspândirea COVID-19 au fost ridicate la 21 iunie, permiţând intrarea în ţară a turiştilor străini.

Spania și-a deschis porțile pentru turiști, dar are zeci de focare de COVID-19 active

Spania avea la începutul lunii peste 50 de focare de COVID-19 active.

Autoritățile fac apel la populație să nu renunțe la principalele măsuri de prevenire a răspândirii virusului, care a provocat în Spania moartea a peste 28.000 de oameni

În ultimele șapte zile au fost diagnosticate aproximativ 2.000 de cazuri noi de COVID-19, cele mai multe dintre ele provocate de reuniuni masive de persoane care nu au respectat măsurile fundamentale de prevenire.

O singură regiune din cele 17 este liberă de coronavirus. Este vorba despre Asturia, care în ultimele două săptămâni nu a raportat nici un caz de îmbolnăvire.

Cel mai mare focar este în Málaga, unde s-au registrat peste 100 de cazuri într-un centru de primire aparținând Crucii Roșii.

Alte două focare importante sunt în Aragon și Lleida. unde cazurile sunt relaționate pentru că e vorba despre angajaţi temporari la firme de fructe și legume care lucrează și locuiesc împreună sau în apropiere unii de ceilalți.

Până în 25 iunie, în regiunile spaniole s-au realizat 3,5 milioane de teste cu reacție în lanț, potrivit Ministerului spaniol al Sănătății.

Specialiștii atrag atenția că epidemia persistă, că pandemia continuă, dar spun că identificarea unui număr mai mare de cazuri se datorează înmulțirii testelor.

Pentru a reduce cât mai multe răspândirea virusului este importantă menținerea măsurilor de igienă și a distanțării sociale, cer autoritățile spaniole.

Peste 10.564.050 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 5.341.000 sunt considerate vindecate în prezent.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate.

Sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: