Evenimentul Zilei > International > A ÎNNEBUNIT lumea: Deținutele TRANSSEXUALE din California, închise cu BĂRBAȚII, vor primi în curând CĂMĂȘI de NOAPTE, SUTIENE, și COSMETICE
A ÎNNEBUNIT lumea: Deținutele TRANSSEXUALE din California, închise cu BĂRBAȚII, vor primi în curând CĂMĂȘI de NOAPTE, SUTIENE,  și COSMETICE

A ÎNNEBUNIT lumea: Deținutele TRANSSEXUALE din California, închise cu BĂRBAȚII, vor primi în curând CĂMĂȘI de NOAPTE, SUTIENE, și COSMETICE

Un proiect de regulament propus spre dezbatere săptămâna aceasta în California dorește ca deținuții transsexuali să beneficieze de tot confortul.

Dacă proiectul va fi aprobat, deținuților care se declară femei transsexuale li se va permite să aibă lenjerie feminină, ruj de buze și rimel.

La rândul lor, deținuților transsexuali care se declară bărbați și sunt închiși cu femeile li se va permite să folosească aftershave și să poarte boxeri, scrie The Blaze.

Aceste propuneri halucinante sunt făcute după ce, pentru prima dată în istorie, unui deținut din California i s-a aprobat o intervenție chirurgicală de schimbare de sex. Shiloh Heavenly Quine, o femeie transsexuală de 57 de ani, cunoscută anterior ca Rodney James Quine, a fost condamnată pentru crimă de gradul unu, răpire și tâlhărie în 1981.

După ce Quine a fost operată în ianuarie, într-o clinică din San Francisco, a fost mutată la o închisoare de femei, dar deținutul a categorisit mutarea drept „tortură”.

Lui Quine îi crescuseră mustață și barbă, dar, fiind un penitenciar de femei, nu i s-a permis accesul la articole de ras.

În urma unei acțiuni în justiție din 2015 a avocaților de la Transgender Law Center, un tribunal a stabilit că deținutului trebuie să i se permită o operație chirurgicală de schimbare de sex, suportată din banii contribuabililor, iar transsexualilor declarați femei din închisorile de bărbați să li se permită să aibă cămăși de noapte, basmale și coliere.