„Pentru toți deontologii, pentru toți tinerii frumoși și liberi și în general pentru toți ăștia care lătrați că pușcăriașii nu sunt oameni privați doar de dreptul la libertate, ci ar trebui omorâți cu pietre în piața publică, vă spun ce s-a întâmplat într-un penitenciar din România în 2017”, scrie avocatul Laura Vicol.

„Îl chema Bujor și avea 36 de ani. Condamnat pentru tâlhărie, executase 7 ani și mai avea 7 luni de detenție, de 4 ori refuzat în comisia de liberare condiționată. Acum 3 săptămâni i-au murit soția și copilul în accident îngrozitor de mașina, mutilați, au fost duși la groapă fără să i se permită să asiste la înmormântare. La o săptămână după i-a murit și fratele, i s-a refuzat o permisie de 24h să plângă la 3 cruci”, își continuă avocatul povestea cutremurătoare a acestui deținut care a ajuns să-și ia viața de durere.

„Joi s-a spânzurat, a crezut că asta e singura variantă în care poate să-i mai întâlnească. 

Cu siguranță voi o veți duce mai bine, facturile vi se vor plăti singure și vara va veni mai repede pentru voi. Sunteți toți niște morți vii, fără pic de umanitate, fără suflet… Aș mai scrie, dar mă duc să-mi țin copiii în brațe și să mă rog la Dumnezeu să vă lumineze mintea!”, se încheie relatarea Laurei Vicol.