Evenimentul Zilei > International > Detenție pe viață pentru marele traficant El Chapo. Alertă!
Detenție pe viață pentru marele traficant El Chapo. Alertă!

Detenție pe viață pentru marele traficant El Chapo. Alertă!

Parchetul a cerut miercuri închisoare pe viaţă împotriva traficantului mexican de droguri Joaquin ”El Chapo” Guzman, pe lângă o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru organizarea trecerii mai multor sute de tone de droguri în SUA, a informat, joi AFP.

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa a cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi a peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

”El Chapo” se află într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC), bărbatul de 62 de ani fiind extrădat în ianuarie 2017 din Mexic.

”În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa”, a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan, notează Agerpres, care citează AFP.

Anul acesta la mojlocul lunii februarie, ”El Chapo” a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare. Pe 17 iulie el își va afla pedeapsa, care, dacă nu apar surprize, ar trebui să fie detenția pe viață.

Sursa: Agerpres