Becali se afla în 2019 pe locul 11 în topul celor mai bogați din România. Această poziție se datora, de fapt, acțiunilor întreprinse de DNA, care a pus sechestru pe conturile milionarului.

Averea estimată în care se lăfăie Gigi Becali este în jurul a 500 de milioane de euro.

Dosarul în cadrul căruia a acționat DNA fusese deschis pe numele milionarului sub acuzația de spălare de bani. Latifundiarul din Pipera era bănuit că ar fi spălat peste 50 de milioane de euro împreună cu Vasile Geambazi, nepotul să.

Becali a negat imediat acuzațiile, aducând aminte că de toate donațiile generoase pe care le face, despre care susține că sunt bani curați.

DNA a pus sechestru pe conturile lui Gigi Becali, într-un dosar care are ca obiect spălarea de bani. Acesta era acuzat că ar fi spălat 50 de milioane de euro împreună cu nepotul său, Vasile Geambazi. Cu toate acestea, Gigi Becali a negat acuzațiile.

„Da, tată, da. Mă acuză de spălare de bani. Zic ei că am spălat bani cu Vasi. Că el mi-a dat mie 50 de milioane de euro de la el din cont și eu i-am dat înapoi, i-am dat 50 de milioane, i-am dat și mai mult. Ce spălare de bani să fie, eu i-am dat cadou.

Eu ajut oameni. Ce afaceri are Vasi să-mi dea mie să-i spăl banii? Ce eu sunt nebun să ajut oamenii și să fac pușcărie. (…) Eu fac donații, fac cadou. Sunt bani curați. Ce sunt nebun să spăl bani ca să ajut oameni, să fac eu pușcărie. Eu fac o grămadă de acte de caritate. Ce aflați voi e doar 3% din actele pe care le fac eu. DNA-ul nu mai are ce să facă, nu mai e corupție și trebuie să scoată oameni publici în evidență ca să își justifice existența”, a declarat Becali după ce a dat declarații în fața anchetatorilor”, a declarat milionarul la acel moment, conform B1.


Cezar Ionașcu, un expert în stilurile vestimentare, a analizat ținutele lui Becali și a ajuns la o concluzie șocantă.

„La Gigi Becali e vorba de o extravaganţă asumată. E o diferenţă între a fi extravagant fără să ai un fundal şi a mima bunăstarea, aşa cum fac foarte mulţi şi alta e ce face Gigi Becali. A dat o avere pe costume din Marea Britanie.

Ştiu şi adresa. Mi-au zis că au un mare client din România care face cumpărături de 30, 40.000 sau 100.000 de euro la o vizită.

El a ştiut să „fure”. S-a inspirat pe unde a fost în lume şi a furat corect. Nu e vorba de stil doar la costume. L-am văzut la schi. Are nişte haine… Nu vorbesc de brand, ci de calitatea hainelor. Bărbatul se îmbracă ca să nu rămână dezbrăcat, pentru bani, putere şi femei”, a declarat Cezar Ionaşcu.