Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susține că răspândirea pandemiei de COVID-19 poate fi prevenită și limitată printr-un efort comun al tuturor actorilor implicați, fie că este vorba de guvernanți, industrie și cetățeni deopotrivă. El a precizat că există un plan de acțiune la nivelul ministerului pe care îl conduce, iar acesta este menit să împiedice încălcarea regulilor de siguranță sanitară.

„Suntem pregătiți să acționăm punctual în fiecare zonă, împreună cu alți parteneri, alte instituții cu atribuții în domeniu, și aici mă refer la colegii de la direcțiile sanitar-veterinare, de la direcțiile de sănătate publică, în unele cazuri chiar cu cei de la protecția consumatorului, astfel încât să facem ordine și să mergem până la urmă să discutăm inclusiv cu operatorii din industrie, cu HORECA, pe a respecta normele, astfel încât să se întoarcă acasă din vacanțe toți clienții, toți turiștii sănătoși, să nu plece la mare fericiți că se bucură de soare și de mare, și să vină acasă cu vreo infecție, să-și pună în pericol familia și pe toți cei dragi”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit ministrului Afacerilor de Interne, turiștii care aleg să-și petreacă vacanța în stațiunile de pe litoralul românesc vor fi în siguranță. Marcel Vela spune că din discuțiile pe care le-a purtat cu reprezentanții HORECA a tras concluzia că aceștia sunt implicați și vor acționa cu responsabilitate pentru ca redeschiderea restaurantelor să nu ducă la creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

„Așadar, am perceput o responsabilitate și o implicare deosebită, și de felul meu sunt optimist. Cred și eu că așa este, cum spune domnul prim-ministru, că lumea poate fi în siguranță printr-un efort comun format din instituții, reprezentanții HORECA și, nu în ultimul rând, de către cetățeni, cei care până la urmă au responsabilitatea finală pentru a se proteja de boală”, a spus Marcel Vela la B1TV.

Aglomerație la Aeroportul Otopeni. Motivul pentru care pasagerii nu pot intra în țară

Pandemia cu noroc pentru politicieni. Câți bani au câștigat partidele pe timp de criză