Desertul copilăriei, ciocolata de casă. Cea mai simplă rețetă. De ce ingrediente ai nevoie

Desertul copilăriei, ciocolata de casă. Cea mai simplă rețetă. De ce ingrediente ai nevoie Sursă Youtube

Bucătarul au dezvăluit cea mai gustoasă rețetă de ciocolată de casă. Acest aliment a ajuns mai greu în Europa, dar a provocat dependență într-un timp foarte scurt.

Bucătarii au sărit în ajutorul gospodinelor și le-au explicat cea mai simplă rețetă de ciocolată de casă. Europenii au descoperit ciocolata abia în 1519, când Montezuma le-a oferit băutura condimentată conchistadorului spaniol Cortes și ofițerilor armatei lui. Aceasta a provocat dependeță, iar ei nu au mai vrut să stea fără acest desert.

Lichiorul de cacao se prepara din semințe de cacao măcinate, condimente și zahăr, fiind, pentru multă vreme, o băutură care intra doar în meniul celor bogați. Prima mașină de fabricare industrială a ciocolatei a apărut în Barcelona în 1780, dar primul baton de ciocolată a fost făcut de Fry & Sons, o companie britanică. Alt englez, Richard Cadbury a fost primul care a vândut ciocolată la cutie, în 1868, ca simbol al iubirii adevărate, iar opt ani mai târziu, un elvețian, Daniel Peter, a inventat ciocolata cu lapte.

Sursă Youtube

Ciocolata de venit mult mai faimoasă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar soldații au profitat de acest desert pe front. În România comunistă, ciocolata a dispărut din magazine odată cu restul mărfurilor de bază, moment în care a început să fie preparată acasă, din lapte praf și cacao. Primele fabrici au fost făcute la Vinga, la Arad sau Kandia, la Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima rețetă de ciocolată de casă

Ingrediente: ✓ 450 g zahăr, ✓ 10 ml esenţă de rom, ✓ 170 g de unt gras (minim 80%), ✓ 500 g lapte praf, ✓ 80 g cacao, ✓ 100 g alune.

Bucătarii au precizat că trebuie să amesteci laptele praf şi pudra de cacao, apoi să le treci prin sită, pentru a nu avea cocoloașe. Amestecaţi zahărul cu 150 ml de apă și fierbeţi 10 minute până se leagă într-un sirop cleios. Adăugaţi apoi untul şi luaţi vasul de pe foc, amestecând până se topește. Încorporaţi esenţa de rom şi amestecul de cacao cu lapte praf, și amestecaţi energic, cât este cald, pentru a obţine o pastă omogenă. Nu uita să pui și alunele. A venit momentul să lași desertul să se răceasca 2-3 ore.