Evenimentul Zilei > International > Unde credeţi că au fost DESCOPERITE cuvintele „Allah” și „Ali”? Toate teoriile de până acum se ANULEAZĂ
Unde credeţi că au fost DESCOPERITE cuvintele „Allah” și „Ali”? Toate teoriile de până acum se ANULEAZĂ

Unde credeţi că au fost DESCOPERITE cuvintele „Allah” și „Ali”? Toate teoriile de până acum se ANULEAZĂ

Descoperirea este incredibilă, pur şi simplu dă peste cap tot ceea ce se credea până în prezent, cel puţin asta afirmă arheologul Annika Larsson de la Universitatea Uppsala din Suedia.

Cuvintele „Allah” și „Ali” au fost GĂSITE pe costumele vikingilor, asta însemnând că există o legătură între  vikingi şi religia musulmană, titrează dailysabah.com

Cercetătorii de la Universitatea Uppsala au descoperit costumele de mătase cu scripturi Kufic în timpul săpăturilor în mormintele din Viking situate în orașul Birka. Practic s-au studiat mai multe costume tradiționale ale vikingilor, care au fost descoperite în morminte. Iar numele lui Allah a fost găsit brodat pe haine de înmormântare vikinge.

"Un detaliu interesant: cuvântul Allah este redat în oglindă", a precizat Larsson. "Poate că a fost o încercare de a scrie rugăciuni, astfel încât să poată fi citite de la stânga la dreapta".

„N-am putut să le înțeleg și apoi mi-am amintit am văzut modele similare: în Spania, pe textilele maurice. Pe aceste costume erau la fel două cuvinte, simboluri, care continuau să se repete.
Unul dintre acestea a fost identificat cu ajutorul unui coleg iranian. A fost numele „Ali” – al patrulea calif al islamului. Dar ce reprezenta simbolul de lângă Ali era mai greu de descifrat. Pentru a debloca puzzle-ul, am lărgit simbolurile și le-am examinat din toate unghiurile, inclusiv din spate. Așa am descoperit că al doilea cuvânt inscripționat este cuvântul Allah”, a declarat Larsson pentru dailysabah.com.

Întrebarea zilei este dacă  vikingii, care au purtat aceste costume, erau musulmani sau nu?

Caracterele Kufic similare au fost găsite și în mozaicuri cu monumente funerare și mausolee, în special în Asia Centrală, a afirmat universitatea într-o declarație.

În 2015, cercetătorii suedezi de la Universitatea din Stockholm au descoperit de asemenea un inel din secolul al IX-lea într-un mormânt viking, cu o inscripție care spune "pentru Allah"

În urma descoperirii inelului, cercetătorii au concluzionat că a existat o interacțiune între vikingi și civilizația musulmană, iar primii au transportat bunuri musulmane în casele lor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: