Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperirea care va schimba tot ce știm despre VIAȚA EXTRATERESTRĂ! S-a aflat ACUM, deși imaginile sunt din anii `90! NASA este ULUITĂ
Descoperirea care va schimba tot ce știm despre VIAȚA EXTRATERESTRĂ! S-a aflat ACUM, deși imaginile sunt din anii `90! NASA este ULUITĂ

Descoperirea care va schimba tot ce știm despre VIAȚA EXTRATERESTRĂ! S-a aflat ACUM, deși imaginile sunt din anii `90! NASA este ULUITĂ

Date preluate de sonda spațială Galileo între 1995 și 2003 au fost reanalizate și cu ajutorul lor NASA a scos a iveală un secret teribil, care ar putea schimba tot ceea ce știm în legătură cu viața extraterestră din sistemul nostru solar.

Imaginile preluate de telescopul Hubble dezvăluie existența unor ghiezere cu apă lichidă pe unul din sateliții naturali ai planetei Jupiter, pe care sonda spațială Galileo le descoperiseră încă din anii `90.

Telescopul Hubble a descoperit în 2012 că satelitul înghețat a lui Jupiter, Europa, are resurse de apă lichidă, devenind astfel cel mai mare candidat pentru căutarea vieții extraterestre.

Oamenii de știință de la NASA au observat, reexaminând pozele realizate cu ajutorul sondei Galileo în 1997 pe suprafața satelitului Europa, că s-a produs la un moment dat un câmp magnetic, iar cercetătorii bănuiesc că acest lucru s-a produs din cauza unui gheizer care a țâșnit de sub suprafața înghețată a planetei, scrie The Independent.  

Galileo a trecut la 200 kilometri depărtare de suprafața planetei Europa, când ar fi surprins forța gheizerului.

Descoperirile au ieșit la iveală pe baza observațiilor făcute de telescopul Hubble, care în 2012 a surprins imagini cu ultraviolete care ar sugera existența unui gheizer. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: